Verslag Friese Boys 2 – WTOC 2 dd 14-10-2022

Friese Boys 2 de beste in de derby tegen WTOC 2

Afgelopen zaterdag stond sportpark De Seadkampe toneel voor de derby tegen WTOC 2. Vorig seizoen werden er zes punten behaald tegen de noorderburen, vooraf was Friese Boys dan ook favoriet.

Scheidsrechter Boerema blies op de fluit voor het startsignaal. Vanaf de eerste minuut dat de bal rolde nam Friese Boys het initiatief, zo werden Marten en Mark direct al aan het werk gezet en moest de keeper van WTOC handelend optreden. De gretigheid van Friese Boys wierp na 9 minuten zijn vruchten af, na een mooie aanval over de rechterflank via Jan Peter en Mark was Luut eindstation om de bal erin te knallen 1-0.

De Boys wilden direct na de eerste treffer weer aanzetten voor een ruimere marge, echter dit moest zonder spits Marten die na een kwartier licht gehavend van het veld moest. Na wat omzettingen kwam Dennie in de spits. Dennie had het nu drukker dan als laatste man, tweemaal was het gevaarlijk met voorzetten vanaf de rechterflank, een bal van Mark werd voorlangs getrapt en kort er opvolgend een bal van Luut die net over werd gekopt.

Halverwege de eerste helft leek Jelmer dan wel de tweede van de middag te maken, hij kreeg het voor elkaar om van enkele (centi)-meters niet te scoren. In de rust werd deze kans bestempeld als een ‘Evertjannetje’. Na de vele grote kansen zul je zien dat je het deksel op de neus krijgt, na een dik halfuur kwam WTOC voor het eerst bij het doel van Auke, op een hard schot had Auke net genoeg hand achter de bal gekregen om hem te doen redden.

Voor rust mocht Friese Boys nog een vrije trap nemen uit een mooie positie redelijk recht voor het doel, Dennie trapte deze bal keurig in de hoek, hiermee was de score verdubbeld 2-0. In de laatste minuut voor de pauze kwam WTOC nog éénmaal gevaarlijk dichtbij een doelpunt, uit een vrije trap werd de bal in de 16 geslingerd maar na een scrimmage bleef het doel leeg.

De tweede helft was nog jong toen Jelmer met een mooie kaats Erik bediende, hij schoot net voorlangs. Hierna kwamen wat wisselmomenten voor beide ploegen, de wedstrijd werd iets rommeliger en er kwamen wat minder kansen. Halverwege de tweede helft bloeide de wedstrijd weer op, kansen kwamen er nu via Bowy die de bal meerdere malen voor slingerde. Aan de andere zijde werd WTOC enkele keren gevaarlijk. In de 70e minuut mocht WTOC vrij schieten, iedereen zag de bal naast gaan, echter raakte deze nog de paal. WTOC vond het doel 1 minuut later wel, uit een corner werd een ‘Olympico’ gemaakt 2-1.

Het leek dus nog even onnodig spannend te worden, Friese Boys wilde de marge direct weer naar twee terug brengen en zocht na de aftrap direct weer de aanval. Erik slingerde de bal voor, deze voorzet vloog echter over de keeper heen en belande in het net 3-1. Lang bleef de spanning dus niet, een klap voor WTOC die ze niet konden verteren, het laatste kwartier bouwde de Boys de score ook nog uit. Thijs had een terug getrokken voorzet die Jan Peter in één keer goed raakte 4-1. Tien minuten voor het einde bolde het net nog éénmaal. Uit een vrije trap legde Erik de bal op Bowy die terug kopte voor Jan Peter, hij wist wederom raad met de bal 5-1.

Een prima fluitende Boerema blies voor een terechte eindstand. De derby werd gewonnen door de best voetballende ploeg en hiermee was de eerste driepunter voor trainer Wietze ook een feit. Volgende week spelen we thuis tegen ONB, een tegenstander die we de afgelopen jaren niet hebben getroffen en daarmee een interessante wedstrijd.

Opstelling Friese Boys 2: Auke, Kevin (53. Bowy), Dennie (58. Thijs), Marwan, Luut (53. Feike), Ymbert, Erik, Jan Peter (82. Mark), Mark (66. Marten), Jelmer, Marten (13. Tjalling)

Verslag: Hylke Boersma