Verslag Friese Boys 35+ bij ASC

Groeten uit Antalya, Turkije

Zoo hee lekker dagje….. heerlijk weertje, 27 graden volop zon….. goh Christiana heeft vanochtend een lekkere grote kuil voor me gegraven op het strand, heerlijk de hele dag in gelegen ….. ze moesten in Kollumerzwaag eens weten hoe geïntegreerd ik inmiddels ben in Duitsland…. Goh daarna even lekker naar de Hamam ook lekker hoor, wel wat benauwd, maar genieten, jammer dat je niet zo veel kunt zien door de stoom….Alhoewel zoveel zie ik ook niet meer zonder stoom… Tsjonge zo’n turkse Hamam masseur das ook niet best, die heeft meer haar om zijn tepel dan ik ooit op mijn hoofd heb gehad…..

Het is bijna 19.00 uur dan moet de 35+ ook bijna spelen …. Ben blij dat ik even op vakantie ben, de druk als koploper wordt me toch wat teveel, bovendien is Johny vandaag ook weer van de partij… die concurrentiestrijd verlies ik toch…. Zouden ze al in de kleedbox zijn? Zouden ze me ook missen met mijn flauwe grapjes? Hee Jemme is je moeder Doete wel mee, want hoe moet je anders je kleren aan krijgen…. Al 25 jaar dezelfde grapjes en toch lachen de Klavertjes elke keer nog het hardst…. Jan Top ook mee? Die zal wel weer 4-3-3 willen spelen, ik moet hem toch elke keer weer uitleggen dat dat niet lukt met 7 tegen 7, volgens Jan kan het toch wel….

Ze zullen nu wel aan het shirtje vechten zijn, wie mag in nr. 10 spelen, maar ja zoals iedereen wel weet is er geen nr. 10 want die hangen allemaal bij Jan Kempenaar in de showroom. Het zal een ander nummer worden. Gelukkig bestaat de keuze uit XXL, XXL of XXL…. Jelle en Olly zitten altijd te klagen dat die shirtjes zo groot zijn, maar als ik heel eerlijk ben, zitten ze mij toch wel heel strak. Wat mij betreft hadden er nog wel 2 X-jes aan toegevoegd kunnen worden…… Wat is de selectie? Olly is er niet, moet weer vakkenvullen bij de Poiesz, brandweerman Theunis zit te wachten tot er ergens een brandje begint, bliksems keeper Klaas is er ook niet, vangt vandaag geen ballen, maar baby’s? De grootste aderlating is natuurlijk dat ik er zelf niet ben. Hee Harrie Beek ook mee? Goeie aanwinst, die loopt altijd zo heerlijk de tegenstander in de weg…. , blij dat ik daar zelf nooit tegen hoef…

19.30… de eerste wedstrijd begint…. Zal mij benieuwen….. wie staat op goal eigenlijk. Ik hoop Jemme, die wil nog wel eens een balletje loslaten… en dan kan ie in ieder geval niet scoren… en mij hele week stangen dat ie toch echt een neusje voor de goal heeft. Hij heeft niet door dat ik op dit moment koning van de assists ben …. Niet dat die bewust zijn maar toch…. Ik zie het allemaal niet zo heel goed meer, het gaat allemaal toch ook bij de 35+ wel vrij snel…. Dus pass de bal maar op een rood-witte, pakt tot nu goed uit…. Als je maar net doet of het bewust is trappen de mannen er wel in…

10 minuten bezig, poeh als ik was gestart was ik nu wel kapot geweest, best wel pittig hoor dat 35 + voetbal…. Heb laatst een keer in Duitsland walking football gedaan, maar zelfs dat kon ik amper bij benen. Gemiddelde leeftijd was 58, maar toch…. Mijn spel kwam niet ten goede…. Lichamelijk contact mag niet, sliden niet, hardlopen niet…. Tsja ik moet toch een beetje tegen iemand kunnen aanhangen….. …. Contact mag niet, maar een Schwalbe mocht wel, bijzonder…. Typisch Duits.

Nog geen appje…. Staan die lijders Lou, Peter en Hotze weer te bierdrinken ofzo…. Ooh de ober, eerst maar een drankje….. Haben sie ein Cola Berenburg?? Verstaat ie niet zeker….. Do you have a Cola Berenburg… wat ? geen Berenburg? Shit…. Das niet zo best…. Trouwens dat mis ik vanavond wel natuurlijk…. De 3e helft… goh heerlijk is dat € 10,- lappen en ik tik wel € 40,- aan Cobe-tjes achterover…..

Yes 1-0 voor tegen Opende….. Lekkerrr… Hans Kazan, met assist van Bauke… die begint steeds beter te draaien… Ooh nee, laatste minuut 1-1, Scheisse…. Afstandschot …. Bal was net over de lijn? Via Jemme? Dat noem ik een eigen doelpunt…. Lekkerrrr kan ik hem volgende keer mooi mee pakken…

Tweede wedstrijd…. Harkemase boys, lastig ploegje… Wooh al 1-0 voor, goal van Johnny ? Na goed doorzetten? Yeah right… Johnny en doorzetten… zal wel iemand tegen hem aan hebben geschoten…. 1-1 kom op jongens… overwinning is nodig… kom Peter stuur me een app-je waar ik gelukkig van word. Yessss 2-1, lekkerrr… mooie aanval Hansie Hansie-Jelle- Pieter, assistje Hans en Pieter maakt het af…. Ook bijzonder… tot voor kort kon Pieter alleen wat aan shirtjes hangen, beetje tegen tegenstanders aan lullen… en nu scoort ie de ene na de andere…. Misschien ziet die Lau het toch niet zo verkeerd, ga ik natuurlijk niet tegen hem zeggen… dan is de lol er wel wat af…. Nu volhouden, dat komt vast goed, Luther poetst het middenveld wel schoon.

Laatste potje alweer, ASC…. Dat moet kunnen….. Wat? Johnny 1-0 en 2-0? Wat is daarmee aan de hand? Appje naar Peter “wat is er in hemelsnaam met Johnny aan de hand”? Appje van Peter “Johnny is messcherp, dat komt waarschijnlijk door die mooie vrouw die mee is, en het is niet Annie..”. Wat ? mooie vrouw? Wie, wie? 3-0 harde knal Jacob, lekker, maar waarom reageert Peter niet even op wie Johnny mee heeft?

We staan 2 puntjes los van Harkema… Volgende keer alweer laatste ronde, we kunnen kampioen worden in het hol van de leeuw, in Harkema, met scheidsrechters uit Harkema en de laatste wedstrijd tegen Harkema…. Dat kan nog leuk worden…. Hmmmm er zit wel veel druk op die avond, we moeten winnen…. Shit dat durf ik niet aan hoor…. Ik moet maar even smoesje bedenken…. Misschien maar weer eens zeggen dat ik last heb van een hernia… dat smoesje gebruik ik wel vaker, trappen ze wel in…. Ik sta liever aan de kant, als we dan niet kampioen worden… kan ik ze mooi de schuld geven…..

Ik zal het bestuur even een app-je sturen, ik ga ervanuit dat als we kampioen worden dat ik geen portemonnee mee hoef te nemen… Heerlijk een hele avond gratis Cobe-tjes wat wil je nog meer….

Zo eerst maar naar het hotel, Christiana, Christiana…. Je vergeet de schep…. Bliksems die moet ze niet vergeten, anders kan ze niet weer zo’n mooie kuil voor me graven morgen op het strand….

Nu al zin in 3 november…. Hee nu weet ik nog niet wie die mooie vrouw was die met Johnny mee was…. Appje Peter…. “wie was nou die vrouw gloeiende gloeiende…”, appje Peter…. “je kent haar wel”… Wat heb ik daar nou aan….. ze denken tegenwoordig dat ze allemaal grappig zijn…

© Douwe Dam

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys