Verslag Friese Boys 35+ Vrijdag 15-9-2017

Vrijdagavond was het eerste toernooi voor de 35+ van Friese Boys. De deelneemende verenigingen waren: ASC, Opende, Harkemase Boys en Friese Boys. Het toernooi vond plaats in Opende.

Volgende spelers waren helaas afwezig:

Hans Feenstra:

Hans Feenstra melde zich deze week met een te hoog vetpercentage en werd daarom door lijder Lauwrens Komrij op trainingskamp gestuurd met het leger. Over 2 weken mag hij aantonen of dit wat heeft gebracht en word besloten of hij weer word opgenomen in de wedstrijdselectie.

Theunis Banga:

De eigenaar van de boomkwekerij zag door de bomen het bos niet meer en moest zich ook afmelden.

Jacob Klaver:

Anderhalve week geleden was Jacob Klaver 10 minuten te laat thuis gekomen na een avondje klaverjassen en hij kreeg daarom vrijdagavond huisarrest van de vrouw. Erg jammer maar begrijpelijk.

Jan Top:

De timmerman sloeg zich 2 maand geleden met de hamer op de duim. Aangezien de duim nog steeds een beetje blauw was, moest hij helaas afzeggen. De verwachting is dat dit nog 2 maand gaat duren. Uiteraard wist hij na het toernooi aan de stamtafel exact te vertellen waar de fouten werden gemaakt. En hiermee sloeg hij de spijker op zijn kop.

Friese Boys 35+ – ASC 35+                  3-0

Deze wedstrijd begonnen Douwe Dam en Pieter Boersma op de wissel. Onbegrijpelijk maar waar. Deze beslissing word tot op heden nog gediscuteerd.

Na een goede uitgooi van keeper Klaas Dijkstra belande de bal bij Johnny de Vries. Na 5 minuten had hij dan eindelijk de bal onder controle en kreeg het voor elkaar de bal naar een medespeler te spelen. Deze medespeler, Ollie Brandsma, nam de bal met enig geluk mee en hij stormde het “16-meter” gebied in van de tegenstander. Na een verwoestende uithaal rolde de bal links van de keeper in de goal. 1-0 voor Friese Boys. De 1-0 liet helaas lang op zich wachten omdat de aanval niet geheel scherp was voor de goal.

De 2-0 kwam op naam van Jelle de Graaf. De architect van Jorristma Bouw en Friese Boys 35+ dribbelde de bal vanuit het middenveld richtig tegenstander. 15 Meter voor de goal zocht hij de combinatie met Douwe Dam en deze legde de bal panklaar voor Jelle de Graaf. Deze kans liet hij zich niet nemen en zorgde beheerst voor de 2-0.

De 3-0 leek op naam van Luther Klaver te komen, maar de strateeg op het middenveld knalde de bal snoeihard op de lat.

De laatste en derde goal kwam op naam van, niemand minder dan, Jimko Henstra. Hij bracht de bal vanuit de verdediging naar voren. Hij omspeelde op miraculeuze wijze, 4 tegenstanders. Tot slot plaatste hij de bal langs de keeper en zorgde voor de 3-0. Deze slaom van Jimko Henstra is ook genomineerd voor de actie van de maand.

Friese Boys 35+ – Harkemase Boys 35+        0-0

Deze wedstrijd een groot compliment aan de verdediging bestaande uit Bauke Haarsma, Jimko Henstra, Jelle de Graaf en Klaas Dijkstra. Tegen een sterkere tegenstander is het gelukt de 0 te houden.

Friese Boys 35+ – Opende 35+              2-0

Twee tegenstanders die aan elkaar gewaagd waren. Kansen over en weer en op het eind een gelukkige overwinning van Friese Boys 35+. De doelpuntenmakers waren Pieter Boersma en Jimko Henstra.

In het begin van de wedstrijd ging de taktiek met 2 spitsen niet “helemaal” op. Wij stonden lang onder hoge druk van de tegenstander. Klaas Dijkstra maakte een grote kans onschadelijk door de bal aan de lat te tikken. Na een counter speelde Douwe Dam de bal op Pieter Boermsa en deze schoot resoluut in. 1-0

De tweede goal was ook weer een assist van Douwe Dam. Douwe Dam voelde aan de trillingen in de grond dat Jimko Henstra mee was opgekomen en naar de tweede paal denderde. De assist was op maat en Jimko Henstra schoot de bal met een sliding in de korte hoek en daarmee was de wedstrijd beslist.

Na het voetbaltoernooi was er dan nog een wedstrijd bier drinken, die in de laatste uurtjes overduidelijk werd gewonnen door Johnny de Vries, die daarmee de regerend kampioen Hotze Hayma versloeg.

Over 2 weken op 29.09.2017 is het volgende toernooi van de 35+ op sportpark de Seadkampe. Aanvang: 19:30 uur. Dit kan ivm de duisternis met een half uur worden vervroegd. We houden jullie op de hoogte.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys