Verslag Friese Boys 45+

Vrijdag 31 maart 2017 45 + toernooi te Birdaard

Na 1 speelronde in Bergum waar Friese Boys met 1 nederlaag en 2 winstpartijen genoegen moest nemen met een 2 plaats, werd er vandaag gespeeld In Birdaard. Dit team had in de 1e ronde alle wedstrijden verloren en had als doel gesteld om vandaag punten te halen. Friese Boys was aanwezig met 9 spelers. Coach/speler Jan Kempenaar, Wietze en Hielke de Graaf, Johannes Kobus, Klaas Praamstra, Sieger Swart, Fredy, André Atema en Henk de Boer.

Friese Boys – Birdaard                                2-0

Zoals eerder vermeld was Birdaard van plan vandaag punten te pakken. Friese Boys begon met Fredy en Hielke (licht geblesseerd) op wissel. Friese Boys geduldig spelend, maar een te laag tempo, creëerde weinig kansen en dat gold ook voor Birdaard. Keeper Johannes moest de manschappen op scherp houden en door de coaching lukte dat prima. Henk de Boer viel over een looplijn en zijn elleboog belandde in zijn rib en hij moest gewisseld worden. Nadat de wissels hadden plaatsgevonden werd er gescoord. Sieger onderschepte de bal van de meevoetballende keeper en tikte de bal binnen 1-0. Even later was het Jan, die de wedstrijd besliste met een schot in de bovenhoek 2-0. Birdaard kreeg kansjes, maar Johannes was scherp, mede door de warming up van Fredy en hield samen met het team de nul.

BCV – Bergum                              1-1

Friese Boys – Bergum                 4-0

Na de nederlaag in Bergum was Friese Boys erop gebrand om revanche te halen.

Henk de Boer was dusdanig aangeslagen, dat hij niet meer kon spelen en dat betekende dat Friese Boys met 1 wissel Hielke doorging. De achterhoede met Wietze en André hadden de Bergum spitsen aardig in de tang. Daarentegen hadden de Friese Boys voorwaartsen het op de heupen met Fredy als aanspeelpunt. De score werd geopend door Sieger met een geplaatste vrije trap 1-0. Fredy verdubbelde de score 2-0. Op assist van Hielke bleef Klaas uiterst koel en alleen voor de keeper prikte hij de bal in het net 3-0. in de slotfase een uitstekende combinatie van het team met Jan als afmaker 4-0. Bergum kon daar weinig tegenover stellen en de winst werd veilig gesteld.

BCV – Birdaard                               2-0

Friese Boys – BCV                         gestaakt

Friese Boys had BCV vorige keer een oorwassing gegeven met 3-0 en BCV was op en top gemotiveerd om een goed resultaat te halen. Beide teams waren prima aan elkaar gewaagd, wederom met André en Wietze als prima verdedigingsduo. Albert van BCV kopte in vrijstaande positie bijna raak, keeper Johannes toucheerde heel licht de bal en zo bleef het 0-0. Sieger probeerde via links door te breken en dat lukte niet, hij probeerde daarna de bal te onderscheppen/weg te tikken bij de tegenstander. Helaas gebeurde dat zo ongelukkig dat de tegenstander Harm van BCV met zijn gewicht op het linkerbeen kwam en een beenbreuk op liep. De ambulance was snel ter plaatse. Door de emoties die dit met zich meebracht, is de wedstrijd niet meer uitgespeeld en is de stand 0-0 bijgeschreven. Harm is inmiddels bezocht door Sieger en namens Sieger en Friese Boys is er een attentie afgegeven.

Bergum – Birdaard                       5-4

Birdaard was dichtbij het eerste punt en hadden niets in de gaten toen de ambulance op het terrein binnenreed. Helaas bleef Birdaard op de hatelijke 0 staan.

Stand na 2 speelronden

1             Friese Boys 45+                 6-13

2             Bergum 45+                      6-11

3             BCV 45+                             6- 9

4             Birdaard 45+                     6- 0

 

De 3e ronde is op vrijdag 21 april, BCV (Bergum) heeft de organisatie.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys