Verslag Friese Boys 45+

Friese Boys 45+ grijpt naast de titel

Het ie even wennen maar dit keer geen kampioenschap voor de 45+. In een mooie, sterke competitie met gelijkwaardige ploegen is Friese Boys op een tweede plaats geëindigd. Vandaag was de laatste ronde, 3 ploegen konden nog kampioen worden, het was voor de coach weer een puzzel om spelers bij elkaar te krijgen, dit is gelukt maar Friese Boys moest veel kwaliteit inleveren. Dit is natuurlijk geen excuus. Henk de Boer en Sieger Swart misten door blessures. Hielke had andere verplichtingen en Andre kreeg last van migraine. Jitze was niet okselfris en Jan had een golfclinic in de benen. Het halve basisteam miste. De volgende spelers waren gelukkig wel beschikbaar: Johannes, Tom, Klaas P, Klaas H, Wietse, Fredy, Henk H, Jitze en Jan .

Friese Boys begon deze avond als derde en moest alles winnen om kampioen te worden en had gehoopt op veel steun uit het dorp omdat er thuis werd gespeeld. Helaas waren er vele mensen die andere verplichtingen hadden. De morele steun kwam van onze geblesseerde spelers Henk en Sieger, ze waren er vannacht nog niet uit wie de coach en wie de assistent was. Dit was voor ons als zeer geroutineerde spelers ook moeilijk.

De eerste ronde moesten we tegen de nummer twee Bergum. In een gelijk opgaande strijd met kansen over en weer schoot Henk op zijn manier binnen (kogel). Dit is dan lekker voetballen omdat Burgum komen moest en Friese Boys de ruimte kreeg om te counteren. Ondanks de vele kansen voor Friese Boys scoorde Bergum de 1-1.  We moesten we weer opnieuw beginnen. Bergum was wel met een gelijkspel tevreden en lokte ons uit de tent. Gelukkig was het Henk die weer scoorde en nu op de manier van Klaas P. Een prima voorzet van Jan werd door Henk binnen gekopt 2-1. Dit was ook de eindstand. Koploper BCV won de eerste wedstrijd met 2-0 van Birdaard.

De tweede wedstrijd werd de beslissende in de competitie . We moesten nu tegen koploper BCV en moesten winnen om kampioen te worden. We kregen de eerste kansen en tegen de verhouding in scoorde BCV de 0-1. De tactiek werd bij Friese Boys aangepast en dit resulteerde in de 1-1 via Klaas P.  halverwege de wedstrijd kreeg Friese Boys een mooie kans door goed samenspel, Fredy en Friese Boys hadden het geluk niet mee, een prima schot van Fredy kwam op de paal en uit deze counter scoorde BCV. Dit was voor Friese Boys de mentale klap. Ondanks de inzet was het BCV die nog twee keer fantastisch scoorde. Eindstand 1-4

De laatste wedstrijd was tegen Birdaard die de tweede wedstrijd van Bergum had gewonnen. Er stond nu niks meer op het spel en daardoor werd het een oefenpotje met een zeer laag tempo. Friese Boys kwam door Fredy op 1-0 en aan het eind van de wedstrijd scoorde Birdaard de 1-1.

De derde helft was lang en gezellig en deze is wel door Friese Boys gewonnen.

Friese Boys kwam op de laatste avond helaas tekort voor de zoveelste titel maar kan terug zien op een mooie competitie met mooie en sterke tegenstanders. Op 2 juni het Barkmeijer toernooi bij Friese Boys, 7 juni wordt er thuis gespeeld tegen het G-team van Broeksterboys en eind juni is er nog het barbecue toernooi bij Ropta Boys.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys