Verslag Friese Boys 45+

Vrijdag 29 september 2017

Toernooi 2 bij Friese Boys 45+ te Oosternijkerk

Friese Boys was met een andere selectie aanwezig. Jan, Johannes, Henk en André waren niet aanwezig. Gerwin, Fredy, Allard, Leo waren toegevoegd aan de selectie met Hielke, Wietse, Tom, Piet en Jitze. Captain/leider Jan Kempenaar was afwezig en de verantwoording was voor de jarige Hielke, die toch enigszins verrassend begon met Jitze in de achterhoede. Er was 1 boodschap mee gegeven 9 punten en niet minder. Dus er zat wel degelijk druk op de selectie van Hielke. Shirt nummer 10 (van Jan K.) was bestemd voor Allard en hij liet zien hoe simpel het voetbal kan zijn.

Friese Boys – Birdaard                            3-0

Friese Boys moest even wennen aan de samenstelling en probeerde de bal in de ploeg te houden en dat lukte. Sieger was enkele malen ongrijpbaar en wist de 1e twee doelpunten te maken vanaf links en in het schemer raak schieten 2-0. Het slotakkoord was van spits Piet die een actie van Leo op de doellijn kon afmaken 3-0. Friese Boys gaf als team weinig kansen weg en daardoor kon keeper Gerwin zich bezig houden met het coachen van het team.

Ropta Boys – Dokkum                            0-0

Friese Boys – Dokkum                            4-1

Dokkum trad aan zonder wissels en na het verrassende gelijkspel tegen Ropta Boys gaven ze Friese Boys goed tegenspel in de beginfase. Nadat Friese Boys had gescoord werd het verzet gebroken. Dit was de wedstrijd van Leo, hij scoorde 3x en ook assists van Sieger. Tevens was spits Fredy ook doeltreffend. Dokkum redde in de slotfase de eer. Hielke en Allard waren net te laat om te blokken en keeper Gerwin was kansloos 4-1. Piet had nog een hoogstandje maar na de libero te hebben uitgespeeld, pakte de keeper zijn punter.

Ropta Boys – Birdaard                           1-0

Friese Boys – Ropta Boys                      2-0

Ropta Boys is de naaste concurrent en op het kunstgras werd een strijd der giganten gespeeld. In Kollumerzwaag had de keeper alle kansen verijdeld en werd het uiteindelijk 0-0. Sieger gaf aan dat hij sowieso zou scoren en hij hield woord na een handvol minuten opende hij de score. Ropta Boys moest wel komen en deed dat ook, gelukkig waren de spelers zo scherp als wat en met een blok van Tom, Allard, Jitse, Hielke en Wietse konden de kansen worden verijdeld. In de stromende regen scoorde Sieger zelfs zijn 2e goal en gooide de wedstrijd in het slot 2-0. Piet had wederom nog een hoogstandje in het strafschopgebied en werd duidelijk vastgehouden en een penalty was het gevolg. Sieger belastte zich daarmee maar de keeper zat in zijn hoek. Wat Ropta Boys ook probeerde, het lukte niet en de 3e winst was een feit.

Dokkum – Birdaard                                  1-2

Stand

1             Friese Boys       6-16      15-2

2             Ropta Boys        6-8         4-4

3             Birdaard              6-6         7-11

4             Dokkum              6-4         5-14

Een uitstekend resultaat van het Friese Boys team. Met 8 punten voorsprong kan er op vrijdag 13 oktober (vrijdag de 13e) naar Birdaard worden afgereisd. Het stokje wordt dan weer overgedragen aan Jan Kempenaar

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys