Verslag Friese Boys 45+

Vrijdag 11 mei 2018

Friese Boys 45+ toernooi in Burgum

Na de 2 competitieronden stond Friese Boys op de 3e plaats. Achter BCV en Harkema Opeinde en voor Bergum. De teams ontlopen elkaar niet zoveel en dat kan het de standen verrassend maken. Friese Boys had voldoende spelers met Jan, Johannes, Klaas, Tom, Hielke, Wietse, Jitze, Sieger, Henk en Henkie. Piet de Boer was niet geheel fit en werd coach van het tiental.

Friese Boys – BCV                   1-1

Friese Boys startte uitstekend en er waren kansen voor Henkie, Jan, Wietse en Sieger helaas geen doelpunten. BCV werd sterker en Siebe Veenstra was er een paar keer dichtbij, gelukkig zag keeper Johannes deze schoten naast. Na een onderschepping van Hielke en op snelheid met scharen als Ronaldo, scoorde Hielke door de laatste man te passeren en via de binnenkant van de paal de openingstreffer te scoren 1-0. Kansen waren er op 2-0, maar werden gemist. BCV kwam via Siebe op gelijke hoogte en dit was ook de eindstand.

Friese Boys – Harkema Opeinde 1-2

In de beginfase was Harkema de betere ploeg, maar Friese Boys kon ternauwernood een treffer voorkomen. Toen de storm was geluwd, kwam Friese Boys gevaarlijk door, Jitse, Henk en Tom waren dichtbij, maar gescoord werd er niet. Harkema kwam uit 2 counters op een comfortabele voorsprong 0-2. Henkie zorgde met een technisch uitstekend schot voor de aansluiting 1-2. Keeper van Harkema was uitblinker en voorkwam de gelijkmaker. Helaas geen punten, dan maar in Kollumerzwaag.

Friese Boys – Bergum              5-3

Friese Boys dacht de rode lantaarndrager op 50% te kunnen kloppen. Friese Boys was in de beginfase niet scherp en Bergum miste enkele kansen. Toch kwam Friese Boys op voorsprong, doelpunt Wietse. Bergum zorgde met 2 klutsgoals voor de voorsprong 1-2. Henkie ging voortijdig douchen en daardoor zette hij het team op scherp. Friese Boys scoorde 4 x, goals van Klaas 2 en Sieger 2. Daar tussendoor was er wederom een communicatiefoutje tussen keeper en verdediging. Uiteindelijk werd het een doelpuntrijke 5-3 winst.

Harkema Opeinde – BCV           1-1

BCV – Bergum                              3-2

harkema opeinde – bergum       3-1

stand

1          BCV                  9-18

2          Harkema           9-14

3          Friese Boys       9-11

4          Bergum            9-  4

 

Op vrijdag 25 mei wordt het 45+ toernooi in Kollumerzwaag afgesloten samen met toernooi

Friese Boys 35+ 2, start 19.30 uur.

Aansluitend zanger Bertus Sipma vanaf 21.00 uur en een verloting met prachtige prijzen

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys