Verslag Friese Boys 45+

Barbecue toernooi Ropta Boys 45+

Omdat Zuidhorn had afgezegd, kreeg Friese Boys 45+ een uitnodiging om mee te doen aan het Barbeque toernooi bij Ropta Boys. Veel spelers waren door vermoeidheid, blessures en andere smoezen afwezig. Jan Kempenaar had daarom een creatief team bij elkaar gesprokkeld. Jan Zuidersma, Jacob Klaver, Bob Bouma, Klaas Praamstra, Henk Hamstra, Wietse de Graaf, Andre Atema, Jitze Sikma en Jan Kempenaar.

Het werd een memorale avond met veel hoogte punten. We maakten o.a. het volgende mee. Jan Zuidersma had in 20 jaar niet gevoetbald en mocht voor het eerst op kunstgras spelen. Jan heeft de doelpaal getest, met een geweldige zweefduik dook hij tegen de paal. De paal onbeschadigd en Jan hoofdpijn en gekneusde ribben. Jan kan terug zien op een geweldig debuut. Henk Hamstra schiet normaal elke bal op doel en vanavond werd hij de koning van de assists, Henk liet andere spelers scoren. Klasse Henk ga zo door. Jan Kempenaar altijd broertje dood aan verdedigen heeft nu zijn kwaliteiten ontdekt in het verdedigen, samen met Andre Atema was dit een geweldig centraal duo achterin. Klaas Praamsra scoort niet zo vaak, werd bijna topscoorder van het toernooi.

Klaas scoorde 2x en passeerde goalie Jan Zuidersma ook 1 keer. Volgens Klaas heeft hij drie keer gescoord. De Toernooi commissie dacht hier anders over eigen doelpunt gaat van het saldo af zo kwam Klaas dus tot 1 treffer.

1e wedstrijd was tegen het sterke Be Quick 35+ team. Bij deze spelers waren tot tegenstelling bij ons team geen buikjes zichtbaar. In het begin was het wat aftasten. Be Quick was de bovenliggende partij. Henk Hamstra bracht ons met zijn bekende kanonskogel op 1-0. Dit konden we lang volhouden. Helaas kregen we in de laatste 3 minuten door vermoeidheid nog 2 tegentreffers dus deze wedstrijd ondanks veel inzet sneu met 1-2 verloren.

2e wedstrijd was tegen angstgegner Ropta Boys 45+, in de laatste competitie ronde werd hier nog van verloren. Friese Boys – Ropta Boys zijn altijd leuke wedstrijden omdat de teams aardig aan elkaar gewaagd zijn. Ropta Boys is een ploeg met veel bewegende spelers en een zeer bal vaste spits. Ropta Boys deelde de eerste spelde prikjes uit. Na een scrimmage voor het Friese Boys doel zou Klaas de bal opruimen, helaas kreeg de bal het verkeerde effect en verdween via binnen kant paal in het netje. Vanaf dat moment werd Friese Boys wakker. Na een prima aanval gaf Henk de bal breed voor het doel en daar stond Klaas om zijn fout weer goed te maken 1-1. Vanaf dat moment werd het weer een open wedstrijd. Friese Boys kwam door een geweldige tikkie takkie voetbal op voor sprong Wietse gaf een trekbal die verwoestend door Jan met zijn linker werd binnen geschoten.  Deze wedstrijd werd niet meer uit handen gegeven.

Het rook al aardig naar gebakken vlees en salades, ipv drinkpauzes werd er nu gebruik gemaakt van de eetpauze. De laatste wedstrijd moest nog gespeeld worden Friese Boys moest nog tegen het ongeslagen Zwaagwesteinde 35+. Het centrale verdedigingsduo Jan en Andre kwamen niet meer bij de barbecue vandaan dus beide spelers maar op reserve dit werd ook nog in dank afgenomen. Friese Boys keek al snel tegen een 0-3 achterstand aan. Friese Boys toonde karakter en kwam via Klaas op 1-3 even later kopte Jan de 2-3 binnen. Zwaagwesteinde was beter maar Friese Boys kreeg de kans op 3-3 helaas schoot Jan tegen de keeper. In blessuretijd kwam Zwaagwesteinde op 2-4.

Wij werden eerste bij de 45+ teams en in het all over klassement derde. Na afloop werd er nog genoten van de drankjes en de barbecue. Bij deze nog de complimenten voor Ropta Boys voor de goede organisatie.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys