Verslag Friese Boys – ASC zaterdag 4 maart 2017

FRIESE BOYS IN STERKE TWEEDE HELFT LANGS ASC’75

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen ASC’75 met 4-1 gewonnen. Daar leek het in de rust niet op, toen stond het nog 0-1.

De eerste doelpoging was van Friese Boys, maar doelman Arie Brandsma stopte de kopbal van Sander Hoekstra. Een schot van Tamme de Boer verdween naast het doel van Friese Boys. Direct daarop kopte Sander Hoekstra na een hoekschop van René de Jong rakelings naast. Het was ASC dat daarna de leiding nam: Na een actie van Remko Hofman schoot Tamme de Boer raak, 0-1. Inzetten van Sander Hoekstra en Jelmer Bloem brachten de gelijkmaker niet op het scorebord. Aan de andere kant moest Auke Hoekstra ver uit zijn doel om Remko Hofman het scoren te beletten. Het bleef daarom tot de rust 0-1.

Na de pauze werd een inzet van Tamme de Boer door Hoekstra met de voet gestopt en een inzet van Hofman verdween via een Friese Boys-been naast het doel. Het was invaller Marten Starkenburg die gelijk maakte. Zijn schot verdween via doelman Arie Brandsma over de doellijn, 1-1. Toen de ASC-verdediging  niet ingreep bij een voorzet van Jelmer Bloem zette Sander Hoekstra Friese Boys koppend op voorsprong, 2-1. Hoekstra raakte niet veel later met een kopbal de lat, waarna Starkenburg opnieuw raakschoot, 3-1. Een schot van Wietse van der Land verdween rakelings over de kruising. Een actie van Remko Hofman leverde een kans op, maar meer dan een hoekschop zat er niet in voor ASC. Tamme de Boer knalde nog een keer voorlangs. Nadat Marten Starkenburg en Sander Hoekstra kansen hadden gemist werd het 4-1. Een voorzet van René de Jong werd ingekopt door Sander Hoekstra, 4-1. Bij deze stand bleef het, hoewel Wietse van der Land uit een vrije trap nog heel dicht bij een treffer was. De bal vloog rakelings naast het doel.

Reacties:

“Ik ben lang geblesseerd geweest”, aldus Marten Starkenburg van Friese Boys. “Als je dan terugkomt, twee keer scoort en wint dan is dat mooi natuurlijk. We leverden in de eerste helft allemaal wel veel strijd en in de tweede helft drukten we door. De trainer zei in de rust dat er nog een schepje bovenop moest. Deze overwinning was nodig. Ik ben momenteel blessure vrij, maar conditioneel moet het nog beter.  We zullen het nog wel moeilijk krijgen, maar als we zo blijven spelen als vandaag komt het goed.”

“In het eerste kwartier waren we beter en hadden we veel druk op de bal”, aldus Tamme de Boer van ASC. “ Daarna werd het minder. In de tweede helft zette Friese Boys mensen aan de buitenkant en speelden ze vaak de lange bal, daar hadden we problemen mee. Bij de eerste goal van Friese Boys kon ik niet goed zien wat er gebeurde, maar bij de tweede goal was het net of er bij ons iemand wegdook waardoor de bal bij de tweede paal ingekopt kon worden. We hadden een mooie slag kunnen slaan, maar helaas is dat niet gelukt. Volgende week moeten we tegen Trynwâlden. Dat wordt ook weer een pittige wedstrijd. We zijn nog lang niet veilig.”

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys