Verslag Friese Boys – Drogeham zaterdag 5 september 2020

FRIESE BOYS IN SLOTFASE LANGS DROGEHAM

KOLLUMERZWAAG – In de tweede ronde van de beker kreeg Friese Boys bezoek van Drogeham. Friese Boys wist dit duel winnend af te sluiten. Het beslissende doelpunt viel enkele minuten voor het einde.

Al in de eerste minuut was het raak voor Friese Boys. Een hoekschop van Aldert Hietkamp werd ingekopt door Jonathan Sabuni, 1-0. Een hard schot van Luutzen Postma ging naast het Drogeham-doel. Daarop maakten de gasten gelijk; Koen van der Molen rondde een actie doeltreffend af, 1-1. Nadat Luutzen Postma naast schoot had Friese Boys even later pech toen Jonathan Sabuni na een goede actie de onderkant van de lat raakte.

In de tweede helft nam Friese Boys het initiatief. Jonathan Sabuni schoot een voorzet van Pier Kempenaar ineens in maar de bal werd gestopt door Drogeham-doelman Jeroen Krol. Twee minuten later stopte Krol ook een hard schot van Pier Kempenaar. Een kopbal van Aldert Hietkamp verdween naast het gasten-doel. Aan de andere kant kreeg Drogeham een kans via Koen van der Molen maar de Drogeham-speler raakte de bal niet goed waardoor de kans verloren ging. Friese Boys mocht even later een vrije trap nemen maar het schot van Jonathan Sabuni ging naast. Na een hoekschop van Sabuni kopte Aldert Hietkamp naast en Luutzen Postma kopte over na een voorzet van zijn broer Rienk. Een voorzet van Pier Kempenaar belandde op de lat van het Drogeham-doel. Drogeham bleef loeren op een kans en Friese Boys-doelman Jelmer Boorsma bracht redding op een schot van Ronald Bakker. Een inzet van Sabuni ging na een snelle uitbraak voorlangs. Aan de overkant redde doelman Boorsma op een vrije trap van Erik Postmus. Pal daarop viel het winnende doelpunt; een voorzet van Rienk Postma werd ingekopt door Aldert Hietkamp, 2-1. In de laatste minuut kreeg Jonathan Sabuni nog een kans maar zijn schot eindigde in de handen van Drogeham-doelman Krol.

Verslag: Bokke Dijkstra

Foto’s: Sake Beerstra