Verslag Friese Boys – Eastermar zaterdag 3 december 2016

FRIESE BOYS IN ENERVERENDE SLOTFASE LANGS EASTERMAR

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen Eastermar met 3-2 gewonnen. De thuisclub stond luttele minuten voor tijd met 2-0 voor, zag Eastermar vervolgens gelijk komen, maar won in de slotseconden uiteindelijk via een strafschop.  

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen vanwege de vliegramp in Colombia. Onder de slachtoffers was bijna het gehele team van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense.

Her eerste schot was van Pieter Sikkema, maar de Eastermar-speler vond doelman Auke Hoekstra op zijn weg. Na bijna een kwartier was het raak voor Friese Boys. Na een voorzet van Rienk Postma kopte Sander Hoekstra uitstekend in, 1-0. Na een pass van Erik Hilboezen was Hoekstra ook dicht bij 2-0, maar nu ging de bal over. Pier Kempenaar schoot na een half uur spelen naast.

In de tweede helft leek het duel na een kwartier spelen beslist: Na een voorzet van Johannes Beiboer scoorde Pier Kempenaar, 2-0. Sander Hoekstra zag daarna zijn inzet van de doellijn gehaald. Het bleef tot vlak voor tijd 2-0. Verdediger Albert Brouwer ging mee naar voren, zag zijn inzet gestopt, maar scoorde in de rebound, 2-1. Niet veel later lag ook de gelijkmaker in het net toen Kees Schotanus doeltreffend uithaalde 2-2. Zo leek het op een gelijkspel uit de draaien, maar in de slotseconden constateerde scheidsrechter Dennis Dijkstra uit Leeuwarden een handsbal van een Eastermar-speler en mocht Friese Boys een strafschop nemen. Deze werd keihard benut door Johannes Beiboer, 3-2.

Reacties

In de slotfase ging ik mee naar voren en gingen we achterin één op één spelen,”  aldus verdediger Albert Brouwer van Eastermar. “We maakten 2-2 en zo leek het een mooie middag voor ons te worden. Maar we geven een corner weg, die wordt voor gegeven en dan wordt er hands gemaakt. De scheidsrechter gaf terecht een penalty, hij kon niet anders. 2-2 had ik een mooie uitslag gevonden. We hebben Friese Boys in de eerste helft te veel laten voetballen daar gingen ze goed mee om. In de tweede helft zetten we ze goed vast en hadden ze het lastiger, ze maakten 2-0 uit een counter. Het was een belangrijke wedstrijd, Friese Boys doet goede zaken vandaag. Het is een lastige klasse met sterke tegenstanders, maar we weten nu hoe de ploegen spelen, ik denk dat het voor ons nog een mooie tweede seizoenshelft wordt.”

Op de vraag of hij met knikkende knieën achter de strafschop stond antwoordde Johannes Beiboer van Friese Boys: “Dat viel reuze mee, ik heb een goede trap en de bal ging in de hoek die ik had uitgekozen. Normaal neemt Wietse van der Land de strafschoppen, maar ik had even contact met hem en Wietse zei neem jij hem maar. Ik speelde rechtshalf dan moet je de bal meer geven. dan als je voorin speelt. Je denkt na 2-0 is het gelopen maar ze scoren 2-1, zetten druk en dan is het ook zomaar 2-2. Tot nu toe vallen de prestaties tegen van Friese Boys. We moeten meer vertrouwen uitstralen. Als we doorgaan met de dingen die we doen, positief zijn en ons uiterste best doen, dan komt het goed.”

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys