Verslag Friese Boys 1 -FC Birdaard 1

FC BIRDAARD IN SLOTFASE LANGS FRIESE BOYS

 KOLLUMERZWAAG – De wedstrijd Friese Boys-FC Birdaard leek met een gelijke stand te eindigen. In de slotminuten greep FC Birdaard via spits Hidde Kingma alsnog de winst, 1-2.

In het eerste kwartier kregen beide teams één mogelijkheid. Birdaard-doelman Wouter Folkertsma stopte een kopbal van Johannes Beiboer en aan de overkant stuitte Hidde Kingma op doelman Auke Hoekstra. Na een goede actie kreeg verdediger Jan-Gerrit Tacoma van de gasten een uitstekende kans maar opnieuw redde Hoekstra. De thuisclub zat ook niet stil en Pier Kempenaar kreeg een goede mogelijkheid na een pass van Rienk Postma. Doelman Folkertsma tikte de bal echter tot hoekschop. De Birdaard-goalie stopte ook een knal van Rienk Postma waarna Kempenaar de rebound niet wist te verzilveren. Auke Hoekstra redde bij een kans van Hidde Kingma.

In de tweede helft nam FC Birdaard na 7 minuten de leiding. Hidde Kingma trof met een prachtig schot de roos, 0-1. Pier Kempenaar en Eberhard Kloosterman probeerden de gelijkmaker op het scorebord te brengen maar slaagden hier niet in. Plotseling was het toch gelijk. Een schor van Johannes Beiboer leek een prooi te worden voor doelman Folkertsma maar de bal verdween via diens handen toch over de doellijn, 1-1. Rienk Postma was dicht bij 2-1 maar via Folkertsma en de paal rolde de bal naast het doel. Na een goede actie van invaller Rutger Kooistra leken de gasten op voorsprong te komen maar Hoekstra redde knap.

In de slotminuten was het toch raak. Hidde Kingma kon vrij uithalen; Auke Hoekstra stopte het schot maar was kansloos op de rebound van Kingma, 1-2.

Reacties:

Ik ben hier heel blij mee, dit hadden we nodig” aldus Hidde Kingma van FC Birdaard. “Dit zijn hele mooie puntjes. Ik denk ook dat we verdiend gewonnen hebben. We kregen een schlemielige goal tegen maar verder heeft onze keeper het goed gedaan. Onze doelstelling dit seizoen is een plaats bij de top 5. Alles wat daarboven ligt is meegenomen. We hebben dit seizoen met Erwin Bleeker en Dash Turner er twee goede spelers bij gekregen. Dat scheelt een stuk en de rest wordt er ook beter van”

“Jammer” was de reactie van Johannes Beiboer van Friese Boys. “In de eerste helft ging het spel heen en weer. In de tweede helft speelden we een kwartier goed voetbal. Ik liet me uitzakken en dat ging beter vond ik. Maar we laten FC Birdaard weer in de wedstrijd komen en dan roep je het onheil over jezelf af. Ik had dit niet verwacht; dit is na ASC een tweede domper. Ons voorbal wordt steeds beter; er zit vooruitgang in. Maar ja, de punten tellen”

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys