Verslag Friese Boys – GSVV zaterdag 21 mei 2022

FRIESE BOYS IS GSVV DE BAAS

KOLLUMERZWAAG – Friese Boys heeft de thuiswedstrijd tegen GSVV met 4-1 gewonnen. Bij de rust was de stand 3-0.

Nadat Dirk-Jan Heidstra in de achtste minuut over kopte was het na tien minuten raak. Op aangeven van Heidstra scoorde Pieter van de Zwaag, 1-0. Een minuut later was het al weer raak. Nick de Graaf rondde een actie doeltreffend af, 2-0. GSVV was dicht bij een tegengoal toen Marco Kooistra tegen de paal schoot. De rebound van Kooistra belandde eveneens tegen de paal. Pogingen van Pieter van der Zwaag (kopbal) en Dirk-Jan Heidstra verdwenen naast het GSVV-doel. Een schot van Jelmer Brinkman werd gestopt door GSVV-doelman Oane Weening.

Nadat Marco Kooistra namens GSVV naast schoot was het even later weer raak voor Friese Boys. Een pass van Andries van der Zwaag belandde bij Pieter van der Zwaag die de bal achter doelman Weening schoot, 3-0. Bij deze stand gingen beide ploegen aan de thee. Tien minuten na de pauze mocht Friese Boys een strafschop nemen nadat Dirk-Jan Heidstra was neergelegd. Pieter van der Zwaag scoorde vanaf elf meter zijn derde treffer van de middag. Nadat Pier Kempenaar en Pieter van der Zwaag geen succes hadden scoorde GSVV tegen door Wichard Alink. Grensrechter Melle-Durk Hoekstra vlagde voor buitenspel  maar het doelpunt werd toch goedgekeurd door de scheidsrechter. Beide teams waren daarna nog dicht bij een doelpunt. Dirk-Jan Heidstra zag zijn inzet gestopt door doelman Weening en doelman Jelmer Boorsma ,weer hersteld van een blessure, stopte twee inzetten van Wichard Alink. Het slotakkoord was voor Dirk-Jan Heidstra maar zijn inzet belandde tegen de paal. Het bleef daardoor 4-1.