Verslag Friese Boys – Haulerwijk zaterdag 28 oktober 2017

HAULERWIJK IS FRIESE BOYS DE BAAS

Friese Boys is ook tegen vv Haulerwijk tegen een nederlaag aangelopen. De gasten namen binnen een kwartier een 0-2 voorsprong en die klap kwamen ‘De Boys’ niet meer te boven. Na negentig minuten stond er uiteindelijk een 1-3 eindstand op het scorebord.

Friese Boys was na twee minuten dicht bij een voorsprong .Na een hoekschop van René de Jong was het Sean Humphries die inkopte maar de bal werd van de doellijn gehaald. Een schot van Johannes Beiboer werd gestopt door Haulerwijk-doelman Jurjen Huurman. Het waren de  gasten die na acht minuten de leiding namen. Na een pass van Patrick Hilhorst schoot Jeroen Donkers de bal achter doelman Jelmer Bloem, 0-1. Marten Starkenburg was dicht na een pass van Wietse van der Land dicht bij de gelijkmaker maar doelman Huurman bracht redding. Aan de andere kant schoot Louw-Jan Beijert hard over na een voorzet van Patrick Hilhorst.  Opnieuw was Marten Starkenburg gevaarlijk maar ook nu werd de bal van de lijn gehaald. Het doelpunt viel andermaal aan de andere kant. Patrick Hilhorst zag zijn schot gestopt door Jelmer Bloem maar in de rebound schoot dezelfde speler wel raak, 0-2. Bijna was het 0-3 toen een daverende knal van Romar Elsinga tegen de lat belandde. Na een misser in de Friese Boys-defensie leek Louw-Jan Beijert te scoren maar Bloem bracht redding.

Na de thee schoot Patrick Hilhorst over na goed terugleggen van de ingevallen Thom Mulder. Toch werd het 0-3. Na een pass van Youri ter Veld schoot Patrick Hilhorst nu wel raak, 0-3. De gasten kregen via Thom Mulder en Louw-Jan Beijert twee uitstekende kansen op 0-4 maar evenzovele keren redde Jelmer Bloem prima. Na twintig minuten scoorde Friese Boys tegen. Na een hoekschop kopte Jelmer Brinkman raak, 1-3. Friese Boys kreeg daarna via Pieter van der Zwaag en Sean Humphries mogelijkheden maar doelman Huurman liet zich niet meer verrassen zodat het 1-3 bleef.

Reacties:

“Een verdiende overwinning voor ons’ vond Patrick Hilhorst van Haulerwijk. “We speelden een goede eerste helft.  Met twee goals en een assist kan ik tevreden zijn. Het is jammer dat we zowel in de eerste als in de tweede helft kansen op meer doelpunten hebben laten liggen. In de tweede helft was het onrustig en niet meer zo mooi. Dit is een zware vierde klasse maar we gaan voor een periode” .

“Als je naar de eerste helft kijkt is hun overwinning terecht” vond Sean Humphries van Friese Boys. “We begonnen een beetje met de staart tussen de benen. Het zelfvertrouwen is er niet. Het voetbal zit er wel in. In de tweede helft ruiken we meer en zetten we druk naar voren. Ik was met een kopbal dicht bij 1-0, jammer dat geluk heb je niet. Ik speelde vandaag in de verdediging terwijl ik vroeger aanvaller was. Misschien is dat met mijn ervaring wel mijn toekomst, je wordt tenslotte ook een dagje ouder”

Opstellingen:

Friese Boys: 1 Jelmer Bloem, 2 Andries van der Zwaag (12 Rienk Postma), 3 Eberhard Kloosterman, 4 Sean Humphries, 5 Lammert Dijkstra, 6 Erik Hilboezen, 7 Wietse van der Land (13 Ludo Bosma), 16 René de Jong, 9 Jelmer Brinkman, 10 Johannes Beiboer, 11 Marten Starkenburg (14 Pieter van der Zwaag).

vv Haulerwijk: 1 Jurjen Huurman, 2 Wilbert Hilhorst, 4 Roelof Brouwer, 5 Stefan Hilhorst, 12 Youri ter Veld, 6 Marcel Hilhorst, 7 Jeroen Donkers (9 Thom Mulder), 14 Job Lise, 8 Romar Elsinga (16 Hendrik Boerma), 10 Patrick Hilhorst, 11 Louw-Jan Beijert (15 Oebele Spriensma).

Scheidsrechter: A. Vellinga (Leeuwarden)

De foto’s zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Sake Beerstra

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys