Verslag Friese Boys JO-15-1 zaterdag 23 december 2017

Friese Boys JO15-1 – Kollum JO15-2             1-2         (0-1)

De laatste competitiewedstrijd tegen Kollum JO15-2 was al enkele keren afgelast, maar vandaag was het zover. Tegen de rode lantaarndrager die nog geen wedstrijd had gewonnen, moest een positief resultaat behaald kunnen worden. Friese Boys bivakkeert in de middenmoot en was met 13 spelers aanwezig. Om 09.00 uur floot scheidsrechter Germ Hamstra voor de start.

Friese Boys probeerde direct het initiatief te nemen, maar doordat er weken niet was gespeeld/getraind waren er veel onnauwkeurige passes en Kollum streed voor wat het waard was, het koste veel moeite om een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen. Toch zette Nick, Yoran 2x alleen voor de keeper, maar helaas de scherpte ontbrak. Kollum kwam zelfs op voorsprong, door een voorzet die door keeper Jelmer verkeerd werd beoordeeld 0-1. Yoran kwam nogmaals alleen voor de keeper op assist van Nick, maar wederom werd er niet gescoord en tegen de verhouding in, moest Friese Boys de 1-0 achterstand in de pauze gaan bespreken.

Coach Jitse probeerde door enkele wisselingen in de opstelling het tij te doen keren. Een actie van Nick belandde vanaf de achterlijn bij Sieds die voor een leeg doel kon binnen tikken, helaas tot ontsteltenis van een ieder ging de bal naast. Kollum kwam zelfs op 0-2, toen Friese Boys wat knullig aan het uitverdedigen was. Yoran kreeg weer een mooie kans, helaas had hij het vandaag niet op de heupen en scoorde niet. Friese Boys zette aan en ging alles of niets spelen. Nick zorgde met een individuele actie toch voor de aansluiting 1-2. Er was te weinig tijd om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Zo sloot Friese Boys het najaar in mineur af.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys