Verslag Friese Boys JO11-1 – Anjum JO11-1 zaterdag 2 maart 2019

Friese Boys JO11-1 weer met beide benen op de grond

KOLLUMERZWAAG- Na een lange zegereeks in zowel de competitie als in de beker werd er vandaag nipt verloren tegen Anjum JO11-1. De teams waren aan elkaar gewaagd maar Anjum was net iets sterker en overtuigender in de duels.

Friese Boys begon slap aan de wedstrijd en gaf de tegenstander teveel ruimte. Hierdoor kon Anjum steeds te gemakkelijk hun 2 zeer snelle en gevaarlijke voorhoede spelers bereiken. Na een tweetal kansen was het in de 10de minuut Anjum die een terechte 0-1 voorsprong nam. Na het inbrengen van aanspeelpunt  Jarno Leegstra  werd het aanvalsspel wat beter en kwamen er kansen voor Syl en Jitse. Helaas mistte hun schot precisie of werd de actie net wat te lang doorgezet. De grootste kans was voor Lennart die net een teenlengte te kort kwam om de voorzet van Jarno binnen te kunnen lopen. Ook de achterhoede, onder leiding van aanvoerder Jelte, kreeg wat meer grip op de aanvallers van Anjum. Dit gaf toch wel wat hoop voor de tweede helft.

Friese Boys begon goed aan de 2de helft. Na een aantal kleine kansen verzorgde Lennart met een puntgave assist ervoor dat Jarno Leegstra in stelling werd gebracht. En zo stond het ineens 1-1. Deze goal zorgde voor extra energie. Na de goal kon Friese Boys wat meer druk houden op de goal wat resulteerde in kansen voor Sytse Haarsma en Jarno van Kammen. In deze fase van de wedstrijd was Friese Boys de betere. Toch was het Anjum die te snel na de gelijkmaker weer op voorsprong kwam.  Friese Boys kwam deze mokerslag niet meer te boven al had het in de laatste minuut met een beetje geluk nog gelijk kunnen spelen. Een omhaal van Jarno Leegstra ging rakelings over de kruising.