Verslag Friese Boys JO11-1 tegen Eastermar JO11-1

KOLLUMERZWAAG- Op zaterdag 1 september 2018 mocht Friese Boys JO 11-1 voor het eerst aantreden tegen het ´miljoenenteam´ van v.v. Eastermar. Na de uitleg van de nieuwe spelregels door de leiders en het bespreken van de opstelling en een peptalk door de trainer kwamen de spelers van Friese boys JO11-1 het veld op.

De startopstelling was Lennart op goal, Jelte (aanvoerder), Syl en Jarno van Kammen in de verdediging, Sytse Haarsma, Sydse Ebbing en Jesse Jan op het middenveld en Jarno Leegstra in de spits. Wissels waren Hielke, Wiebe, Jacob en Jitse. Na de warming up, mocht de wedstrijd om 9:00 beginnen. De mannen waren vol vuur en de druk kwam vol op v.v. Eastermar te staan, het duurde maar 4 minuten voordat dat Jarno Leegstra na een strakke bal van Jarno van Kammen mocht scoren.

Maar Friese boys verslapte niet en 2 minuten later was het alweer raak en scoorde Jarno van Kammen met een prachtig afstandsschot de 2-0. Dit was een droomstart en de leiders en trainer waren zeer tevreden, er werd goed over gespeeld en mooie kansen gecreëerd. Dit zou vandaag weleens een monsteruitslag kunnen worden? In de 8ste minuut viel bijna het  3de doelpunt na een prachtig mooi schot van Jelte, helaas net naast de goal. Zo waren er meerdere spelers die kansen hadden om de 3de goal te scoren. Het spel was goed er werd goed gevoetbald op het middenveld. De enkele keren dat v.v. Eastermar de kans kreeg om richting de goal Friese Boys te gaan, stond daar een solide verdediging die de bal voor hun opeisten en vakkundig naar voren toe speelden. De 0 was vandaag het doel voor een uitstekend keepende Lennart, die ook geen enkel moment in de problemen is geweest en zijn doel schoon heeft gehouden.

In de 13 de minuut was het dan weer raak door een mooi doelpunt van Jelte en was de buit binnen. De time out kwam dan ook op het goede moment, er kon worden gewisseld en het team moest scherp blijven. Jacob kwam erin voor Sydse, Wiebe voor Jarno van Kammen en Jitse voor Sytse. Zo zou er tijdens de wedstrijd worden door gewisseld en kwam iedereen aan de nodige speelminuten. Na de time out duurde het 7 minuten voordat een voorzet van Jelte bij Jarno kwam zodat deze kon scoren 4-0. De ban was gebroken en een minuut later was het alweer raak, Jitse gaf Jelte een voorzet en daar lag nummer 5 al in de touwen.

Tijd voor een bakje thee. Met evenveel vertrouwen kwamen de spelers uit de kleedboxen. De 2de helft stond Lennart weer op goal, Wiebe, Syl en Jelte in de verdediging , Jacob, Sydse en Sytse middenveld, Jitse en Jarno in de spits. Het was de tweede helft voor iedereen wat zwaarder het verschil was erg groot en de gedachten dwaalden weleens af. Daar beet het team zich door heen en ze gingen ervoor, zou er vandaag toch nog een monsterscore in zitten? In de 34ste minuut was het raak en scoorde Jarno Leegstra nummer 6. Nummer 7 was ook voor Jarno met een mooi afstandsschot. De enkele keren dat v.v. Eastermar richting het doel van Friese boys kwam werden deze ballen afgepakt en richting de voorhoede gespeeld. Ook Lennart was deze tweede helft een betrouwbare sluitpost en mocht tijdens deze eerste wedstrijd de 0 houden. Bijna 20 minuten was het rustig en werd er niet gescoord, Friese boys kregen het moeilijker, de buit was al binnen en v.v. Eastermar probeerde nog een eretreffer te scoren. Het team moest hierdoorheen, de time out kwam dan ook op het juiste moment, nog even scherp blijven. Het doelpunt van Jitse in de 55ste minuut kwam op het juiste moment 8-0. Een minuten later mocht Jarno de eindstand bepalen op 9-0. Een goed resultaat behaald door het gehele team van JO 11-1. Na het nemen van de penalty’s ging iedereen weer tevreden naar huis toe.

Verslag: Otto Smid