Verslag Friese Boys JO11-1 – Kollum JO11-2

Friese Boys JO11-1 – Kollum JO11-2           10-1 (3-1)

Voor vandaag stond de wedstrijd tegen buur Vv Kollum JO11-2 Op het programma. Voor Friese Boys geen onbekend team want vorig seizoen werden hier al pittige duels mee uitgevochten. Toen strok Friese Boys 2x aan het langste eind en werden mede hierdoor kampioen. Al met al een mooie wedstrijd om te kijken of er sinds vorig seizoen nog progressie is gemaakt.

Friese Boys begon met spits Jarno en aanvallende middenvelder Sydse Ebbing op de wissel. Daardoor mocht Jitse voorin beginnen en nam Lennart de plek in van Sydse. Beide heren vulden dit prima in. Kollum gaf achterin veel ruimte weg waardoor Jitse dankzij een goede pass van Syl al vroeg kon scoren. Toen Jitse na een assist van Sytse H nogmaals kon scoren was de ban al vroeg in de wedstrijd gebroken. Hierna werd het spel van Friese Boys zeer slordig en doordat beide teams nog 1x scoorden werd de rust met een 3-1 voorsprong gehaald.

De dampen waren na de donderspeech in de rust nog maar net opgetrokken of Friese Boys wist alweer te scoren. Dit was het startsein voor een wervelende 2de helft. Friese Boys speelde zoals het hoort. Rust aan de bal en dodelijk voor de goal. Met soms aanvallen over 4 of meerdere schijven werd Kollum van het kastje naar de muur gestuurd. Door goals van Jarno(2x), Jitse (2x), Sytse H, Sydse E en Syl werd de eindstand 10-1 in het voordeel van de Boys. Een groot compliment moet ook weer gemaakt worden voor de verdediging. Week op week werken deze jongens hun een slag in de rondte en stellen het middenveld en de spits in staat om tot scoren te komen.

Volgende week ontvangt Friese Boys JO11-1 tegenstander Sc stiens voor de beker. Wanneer deze wedstrijd wordt gewonnen komt de finale-poule wel heel dichtbij. Hopelijk kan het team het goede spel van de 2de helft doorzetten.
Goals Friese Boys: Jitse 5x, Jarno 2x, Sydse E, Syl en Sytse Haarsma