Verslag Friese Boys JO11-2 zaterdag 17 februari 2018

Zwaagwesteinde JO11-2 – Friese Boys JO11-2

Zwaagwesteinde- Na een zeer goed FVVK-zaaltoernooi te hebben afgerond als winnaar stond vandaag de eerste competitie wedstrijd van het jaar op het programma. Na een goede partij van Friese Boys werd er toch verloren van een versterkt Zwaagwesteinde JO11-2.

Door het slechte weer van de afgelopen periode was de afgelopen maanden nauwelijks getraind.  Het was in het begin dan ook even wennen en Zwaagwesteinde had het betere van het spel. Zichtbaar op hun gemak wisten ze op het eigen kunstveld elkaar veel beter te vinden.  Dit overwicht resulteerde dan ook vrij snel in een 1-0 en 2-0 voorsprong.  Gelukkig herpakte Friese Boys zich na een kwartiertje en kwamen ze beter in de wedstrijd. Na een scrimmage voor de goal wist spits Jarno de 2-1 binnen te tikken.

Doordat Jelte kort voor de wedstrijd liet weten dat hij niet kon spelen en Hielke na een 5 minuten naar de kant moest had Friese Boys geen wisselspelers meer. Ondanks dat de teams niks meer voor elkaar onder deden leek de vermoeidheid zo aan het einde van de eerste helft de jongens parten te spelen.  Kort voor rust was het eerst Zwaagwesteinde die de 3-1 maakte. De aftrap die hierop volgde resulteerde meteen in een goal van Friese Boys. De vandaag weer zeer sterk spelende Foppe Durk bracht Sydse in stelling en van afstand zorgde hij voor de 3-2 ruststand.

De tweede helft speelde Friese Boys met een extra verdediger welk in balbezit doorschoof naar het middenveld. Deze opdracht voerde Syl perfect uit in een wisselwerking met Jacob en Foppe Durk. Er kwamen dan ook legio kansen voor Friese Boys maar de trekker werd steeds niet overgehaald. Jarno speelde in de combinatie goed maar miste tot 2x een goede kans op de gelijkmaker. Behalve bij Sape, hij had vandaag longen voor 2, vloeiden de krachten weg en hierdoor wist Zwaagwesteinde op het eind nog te scoren.  Wanneer Friese Boys deze lijn weet door te zetten dan zullen er zeker nog voldoende punten worden behaald.

Goals Friese Boys: Jarno en Sydse