Verslag Friese Boys JO11-3 – Leovardia JO11-9 zaterdag 24 maart 2018

Friese Boys JO11-3 – Leovardia JO11-9 uitslag 7-2

Kollumerzwaag- Na de winterstop waarbij knap de 2de plaats in de zaal werd gehaald, mochten de jongens van JO11-3 eindelijk starten met hun eerste competitiewedstrijd op Sportpark Seadkampe in Kollumerzwaag. De selectie van JO11-3 ging op volledige sterkte de wedstrijd tegemoet. Na de yell, ´yell-yell-yel we pakken ze wel´… gingen de jongens de warming up in. De wedstrijd ging om 11:15 van start en de jongens waren gretig, soms wel te gretig zodat iedereen op de bal af vloog en alles in de strijd gooide. Na 2 minuten ontstond er een blessure bij Jitse waardoor de organisatie even weg was. Fokke nam zijn plek over en zorgde weer voor rust in de ploeg. Dit was wel net het moment dat SC Leovardia in de aanval trok en door de verdediging heen brak en voor het eerste doelpunt van de wedstrijd zorgde 0-1. Een flinke domper maar de mannen van Friese Boys rechtte hun rug en gingen ervoor.

Na tactische aanwijzingen van hun leiders gingen de mannen gebruik maken van heel het veld en zorgden zij ervoor dat zij de baas op het veld waren. Ze tikten de tegenstander zoek en namen het initiatief in de wedstrijd. Na 5 minuten werd het verdiend 1-1 door een prachtig schot van Jarno. De ban was gebroken en iedereen wist zijn plek op het veld, het was nu doordrukken en dat gebeurde. Na een mooie uitgespeelde aanval werd de 2-1(8 min.) door Fokke binnen geschoten. De voorsprong werd gevierd door heel het team. Dit was de voorsprong die door het team was gerealiseerd. Met een voortreffelijk keepende Lennart, die zijn mannetjes op de juiste plaats neerzette.

Met een stabiele verdediging met Wiebe en Jesse, waarbij geen doorkomen aan was, ook zij waren de jongens die de ballen doorspeelden naar het middenveld waarbij Jesse Jan en Sytse de baas waren en mee in de aanval gingen samen met Jarno, Fokke en Jitse. Het was dan ook niet vreemd dat er na 11 minuten de volgende treffer door Jarno werd gemaakt 3-1, waarbij het 2 minuten later al 4-1 werd door Jitse.
Het liep als een trein en het was genieten om te zien hoe dit team gegroeid is de afgelopen periode. De hattrick werd gemaakt door Jarno 5-1. De tegenpartij kon dit natuurlijk niet over hun kant laten gaan en moesten wat terug gaan doen, in de 22e minuut kwamen zij terug met een onhoudbare bal voor Lennart 5-2. Een minuut later was het verschil alweer gemaakt met een prachtig doelpunt van Sytse 6-2.

Daarna was het tijd voor een kopje koffie en een bekertje ranja voor de jongens. De tweede helft ging van start en het verschil was gemaakt door de jongens, zij proberen de wedstrijd op hun laatste krachten uit te spelen en zetten zo nu en dan druk op de tegenstander. In de 52e minuut viel dan ook nog het laatste en verdiende doelpunt gemaakt door Jitse 7-2.
Een prima eindstand wat door het hele team was gehaald. Vol vertrouwen gaan we de wedstrijd van aankomende zaterdag tegemoet waar bij SJO Broekster-Wâlden de tegenstander zal zijn.

Opstelling: Keeper: Lennart, Verdediging: Wiebe, Jesse, Middenveld: Jesse Jan, Sytse
Aanval: Jarno, Fokke, Jitse

Verslag: Otto Smid