Verslag Friese Boys JO11-3 Zaterdag 16-9-2017

Friese Boys JO11-3 – Veenwouden JO11-3G                      4-6

KOLLUMERZWAAG- Vanmorgen werd van het nieuwe E3 team eerst door Erik Visser een mooie teamfoto gemaakt. Hierin hadden de jongens veel plezier, de ´dab´ ontbrak dan ook niet. Het resultaat was een prachtige teamfoto. Bedankt hiervoor Erik! De leiders Bauke en Otto coachen het team vanaf nu.

Na het maken van de foto’s gingen de jongens eerst warmlopen en inspelen. SC Veenwouden mocht de aftrap doen. Onze jongens hadden ondertussen allemaal hun plekje opgezocht. Bauke en Otto moedigden de jongens vanaf de zijkant aan, en zo kwamen alle beentjes goed in beweging.
Veenwouden speelde gevaarlijk richting onze goal. Wiebe ging de eerste aanval opzetten, hij hield de bal nog even bij hem, maar helaas strandde deze aanval.

Veenwouden kreeg daarna een grote kans met een schot op doel, gelukkig hield Lennart de bal tegen na een prachtige redding.
Fokke gaf even later een hele mooie pass naar voren richting Sytse die deze prachtig binnen schoot en hiermee de eerste goal voor Friese Boys maakte. Een prachtig begin van onze jongens. Ze waren nu in deze derde bekerwedstrijd al een stuk beter en dat was mooi om te zien, er ontstond zo een mooi samenspel.

Lennart redde ons ondertussen van een gelijk spel, wat er volgde was een corner en deze werd goed opgevangen door Wiebe middels zijn buik (deze was pijnlijk).
Jitse had nog een mooi schot in huis, helaas zat deze mooie poging niet. Wiebe was even uit het spel vanwege zijn verdedigende actie en werd vervangen door Jesse Boorsma. Sytse speelde de bal naar Jesse Jan, die nam de bal mooi aan en schoot op doel, maar de bal miste net de power om erin te gaan.

Veenwouden kwam terug en maakte gelijk 1-1. Erg jammer. Maar de jongens speelden super en deden hun uiterste best. Ze hadden ons als ouders deze wedstrijd menig keer ons hartje sneller doen laten slaan😀. Een tweede sterk schot van Veenwouden werd weggestompt met de hand door Lennart. Dit resulteerde in een corner. Ook deze bal werd door onze jongens weer netjes weggewerkt. Er ontstond een tweede goal voor Veenwouden. De jongens kwamen hierop sterk terug. Jitse schoot de bal op de goal maar helaas net iets te hoog over het doel.Kort daarop schoot Sytse de 2-2 binnen. De jongens vierden dit moment even samen. Wij als ouders genoten en waren beretrots op ons jongens. En zo gingen we de pauze in met een gelijk spel. De ouders doken de kantine even in voor een lekker bakje koffie of thee.

De tweede helft werd afgetrapt door Jarno en Sytse, gelijk werd de aanval gezocht, en Jarno had een mooi schot op de goal maar werd helaas tegengehouden. Veenwouden kwam daarna terug en maakt het spel 2-3. Jarno had nogmaals een prachtig schot op de doel en deze ging net naast. Er werd over en weer goed gespeeld maar Veenwouden scoorde nogmaals 2-4. De twee teams waren aan elkaar gewaagd en Lennart hield ondertussen binnen twee minuten 4 grote kansen tegen, keurig gedaan Lennart!Ze kwamen goed terug met mooie aanvallen en zo maakte Jitse de 3-4. Na de aftrap scoorde Veenwouden weer 3-5. Vanuit een corner schoot Sytse middels een hele mooie boog bal de 4-5 binnen. Veenwouden kreeg nog één kans en bracht de eindstand op 4-6.

Er werd afgesloten met penalty schieten. Het was een spannende wedstrijd met mooi voetbal van onze jongens. Ga zo door!!!

©Verslag: Karin de Groot.

©Foto´s: Erik Visser.

 

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys