Verslag Friese Boys JO13-1 Blauw Wit JO13-4

Friese Boys JO 13-1 wint na strijdbare wedstrijd tegen c.v.v. Blauw wit`34 JO 13-4.

Op deze zonnige zaterdagmorgen 23 april waarbij de temperatuur toch wel wat tegenviel, verwelkomden de Friese Boys c.v.v. Blauw Wit `34 op sportpark de Saedkampe in Kollumerzwaag. Zouden de Friese Boys vandaag een belangrijke stap gaan zetten richting een eventueel kampioenschap?

Ook vandaag stond Marvin op goal. De verdediging bestond uit Bouke, Jesse Jan(aanvoerder), Wieger en Durk. Het middenveld bestond uit Jacob, Sytse en Jarno van Kammen. De aanvallers die begonnen waren Bjorn, Jelte en Jitse. Op de bank starten Jarno Leegstra, Cyner en Arjen. Tijdens de wedstrijd zou er worden doorgewisseld zodat alle spelers weer de nodige speelminuten zouden krijgen. Na de warming-up begon de eerste helft om klolkslag 9:00 onder leiding van scheidsrechter Mark de Boer. Na het eerste fluitsignaal was het redelijk snel duidelijk dat de Friese Boys de punten thuis wilden houden. In de eerste vijf minuten waren het de Friese Boys die aanvielen, maar de goede keeper van Blauw Wit wist de bal uit de goal te houden. Na dit stormachtig begin van de Friese Boys kwam er toch een aanval van Blauw Wit en wist Blauw Wit te scoren 0-1. Dit was een achterstand die niet was verwacht, maar de Friese Boys rechten hun ruggen en gaven niet op vol overgave ging de ploeg ervoor. De ene na de andere aanval werd gecreëerd met goed samenspel door de Friese Boys. De opluchting was ook voelbaar toen er door Jarno van Kammen in  de 16de minuut werd gescoord 1-1. De bal werd nog tegen gehouden en de pass van Jitse kwam bij Jarno terecht die de bal in de goal wist te krijgen. Na deze gelijkmaker ging de ploeg door waarbij het gehele team zich voor 100% inzette om op voorsprong te komen. Goed samenspel op het middenveld en goed uitgespeelde kansen voorin zorgde ervoor dat Blauw Wit onder druk bleef staan. De enkele keren dat Blauw Wit erdoor kwam stond er een verdediging vandaag die stond als een huis en die de nodige ballen van tegenstander wegsnoepte. Ook Marvin keepte vandaag weer een topwedstrijd. Maar nog steeds stond het 1-1 en zouden de punten worden gedeeld. Het was de 22ste minuut toen Jacob met een afstandsschot het de keeper van Blauw Wit erg lastig maakte zodat hij de bal in eigen goal werkte 2-1. De voorsprong was er maar nog niet echt veel ruimte. Het zou nog mooi zijn als de 3de goal nog in de eerste helft zou vallen. En dat gebeurde in de 26ste minuut toen Jitse wist te scoren en ervoor zorgde dat de ruststand 3-1 zou zijn. Nu gingen de leiders en trainer eerst om een bakje koffie en voor de spelers was er een ranja.

De tweede helft begon net zo koud als de eerste helft, er was een zonnetje maar de wind was koud. Nu had de technische staf daar meer last van de spelers. Die gingen op dezelfde voet door en gaven ook deze tweede helft weer alles. Er waren een hoop kansen alleen ontbrak soms net dat geluk om te scoren. Aanval na aanval volgde maar de goal viel niet. Het verschil was er en eigenlijk waren de Friese Boys tevreden met de overwinning. Toch zou het mooi zijn als het verschil in doelpunten wat groter zou zijn. Het was uiteindelijk de 54ste minuut toen Wieger uit een corner wist te scoren. De bal kwam terug van de keeper van Blauw Wit en Wieger haalde verwoestend uit 4-1. Nu was de kous af en bleven de punten in Kollumerzwaag. Er werd door de spelers een belangrijke stap gezet richting het kampioenschap. Deze vorm vasthouden met het gehele team en nu 14 mei op naar Dokkum. Met een voldaan gevoel keerden spelers, trainer, leider en supporters huiswaarts.

Verslag: Otto Smid

Foto’s: Erik Visser