Verslag Friese Boys JO13-1 Ropta Boys JM13-1 zaterdag 12-3-2022

In spannende finale winnen de Friese Boys JO 13-1 van Ropta Boys JM 13-1.

Op deze zonnige zaterdagmorgen mochten de Friese Boys, Ropta Boys ontvangen op sportpark de Saedkampe in Kollumerzwaag. Na de gewonnen wedstrijd vorige week te Wijckels Hallum waren de Friese Boys er klaar voor om ook vandaag vol voor de winst te gaan.

Omdat de Friese Boys enkele ziekte gevallen hadden moest er wat worden geschoven worden in de opstelling. Ook vandaag zorgde de technische staf ervoor dat iedereen de nodige speelminuten kreeg. Op goal stond vandaag Marvin. De verdediging bestond uit Jesse, Jesse Jan(aanvoerder), Durk en Bauke. Het middenveld bestond uit Jacob, Sytse en Arjen. De aanvallers die begonnen waren Giovanni, Jelte en Jarno. Op de bank starten Bjorn en Jitse.

Om 9:02 begon de wedstrijd met de eerste helft Hielke de Graaf en de tweede helft Hans Feenstra als scheidsrechter. Toen de wedstrijd begon lieten Ropta Boys meteen zien dat zij een heel andere tegenstander was dan vorige week. De Friese Boys werden onder druk gezet door Ropta Boys. Het was Marvin die Friese Boys behoeden voor een vroege achterstand, door scherp optreden bij de counter van Ropta Boys. De toon was gezet en het zou vandaag een pittige wedstrijd worden. Ook Ropta Boys reageerden scherp op de aanvallen van de Friese Boys. Het eerste kwartier kon de wedstrijd alle kanten op. Waarbij het veldspel op het middenveld van Friese Boys sterk was. In de 17de minuut was er dan de eerste  grote kans voor Friese Boys via Jacob ging de bal naar Sytse die rakelings naast schoot. Aan het einde van de eerste helft was er nog een corner waarbij Giovanni de bal doorkopte naar Arjen, die de bal afspeelt naar Sytse die scoort 1-0. Na een eerste helft waarbij de kansen niet echt talrijk waren, waren de spelers en technische staf toe aan een bakje koffie en een ranja.

De tweede helft ging los en er waren meteen 2 grote kansen voor Friese Boys. Daarna kwamen de Ropta Boys en was er een professionele overtreding van Jesse Jan en een goede ingreep van Durk nodig om de voorsprong te behouden. De druk van Ropta Boys was groot en het was afwachten wanneer de gelijkmaker zou vallen. De tweede helft was slechts 10 minuten oud toen de verdediging het niet meer kon houden en de gelijkmaker viel 1-1. Nu kop ervoor en de wedstrijd niet meer uit handen geven. Nog steeds kon de winst in Kollumerzwaag blijven alleen moesten de jongens er in blijven geloven. En dat deden ze, het was dan ook aan het einde van de tweede helft dat Jelte uit een corner wist te scoren en daarmee wisten de Friese Boys zich van de winst te verzekeren. 2-1 was dan ook de eindstand van deze wedstrijd tegen Ropta Boys. Hiermee schuift de Friese Boys door naar een verdiende 2de plaats op de ranglijst. Vol vertrouwen gaan de Friese Boys aankomende zaterdag naar Wardy om daar op de zelfde voet door te gaan. Met een voldaan gevoel keerden spelers, trainer, leider en supporters huiswaarts.

Verslag: Otto Smid