Verslag Friese Boys JO13 Regiocup 12 juni 2021

Friese Boys Jo13  wint van een gelijkwaardig v.v. Kollum Jo13

KOLLUM – Op deze zonnige ochtend vertrokken de Friese Boys vanaf Sportpark de Seadkampe richting Kollum om daar de wedstrijd op Sportpark Baensein tegen  v.v.Kollum te gaan spelen. Na de warming up kon er klokslag 10:30 uur begonnen worden met de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Jelger de Vries.

De opstelling van vandaag was Jesse op goal, Jesse Jan, Javier(aanvoerder), Jelte en Lennart in de verdediging. Het middenveld bestond uit Sydse, Tjitze en Wieger. Voorin stonden Foppe Durk, Robert en Jitse. Op wissel begonnen Jarno en Jacob, ook werd er vandaag weer doorgewisseld zodat iedere speler de nodige speelminuten zou krijgen. Aan het begin van de wedstrijd was het Kollum die de bovenliggende partij was, maar de verdediging van Friese Boys hield goed stand. Waren de Boys nu wakker geschud en wisten ze dat Kollum vandaag toch echt voor de winst ging? Blijkbaar, want de ploeg ging wat meer druk zetten, meer voetballen en zo ontstonden er toch wel kansen.  Dit resulteerde in de 6de minuut in de eerste corner die helaas naast werd gekopt. Maar Friese Boys ging door en na goed samenspel kwam er een voorzet van Jitse, die door Robert Sijtsma vakkundig in de touwen werd gelegd 0-1.

De toon was gezet en nu moest Kollum wel komen. De ploegen waren nog steeds aan elkaar gewaagd en het begon een echte wedstrijd te worden. Ondanks de achterstand deed Kollum niet onder voor de Friese Boys. Maar de Boys gingen geconcentreerd verder met de wedstrijd, er moest worden gescoord want de kans was groot dat Kollum weer terug zou komen. Uit goed samenspel kwam er vanuit het middenveld een goede pass van Sydse richting Foppe Durk v/d Veen en hij scoorde dan ook het tweede doelpunt 0-2. Toch waren de Friese Boys er nog niet gerust op, want Kollum bleef erin geloven en deed echt niet onder voor de  Boys uit Kollumerzwaag ondanks de 0-2 achterstand. Dus alert blijven en druk op de tegenstander blijven zetten. Dat deden ze ook, maar als Kollum toch door de verdediging heen brak, was er Jesse die deze morgen ook weer zijn mannetje stond met meerdere goede reddingen. Het gevaar voor Kollum lag op dit moment in de wedstrijd aan de linkerkant waar goed samenspel van Jesse Jan, Sydse en Foppe Durk voor dreiging zorgde. De wedstrijd vorderde en het was een lange bal van Javier die bij Foppe Durk v/d Veen kwam, die met zijn snelheid op de keeper afstormde en scoorde 0-3.

Het verschil was er, maar nog steeds gaf Kollum niet op en bleef Friese Boys bestoken met goede aanvallen. In de 23ste minuut was het Jarno die net naast schoot na een voorzet van Foppe Durk. Zou Friese Boys met een 0-3 voorsprong de kleedkamer in gaan? Kollum wilde het verschil kleiner maken en zette steeds meer druk. De verdediging en de keeper deden hun uiterste best om de nul te houden. Maar het was toch Kollum die wist te scoren in de 25ste minuut, het was Wieger Rekker die de bal het laatste zetje gaf en scoorde 1-3. Het verschil was te overbruggen en na een eerste helft waar de teams echt wel gelijkwaardig waren, was het Friese Boys die met voorsprong om ranja ging.

Na de rust werd er begonnen aan de tweede helft, hoe zou de wedstrijd verder verlopen? Het kon nog alle kanten op, het verschil was maar 2 doelpunten. De wedstrijd werd was wel harder geworden en beide ploegen gingen voor de winst, waarbij Friese  Boys de beste kaarten had. Gingen de jongens ook meer samenspelen en niet alles op de lange bal spelen? Het was afwachten? Gelijkwaardig waren beide teams en de wedstrijd kon alle kanten op, met na 10 minuten een mooie aanval via Jesse Jan naar Foppe Durk en Jarno, die helaas net naast ging. Twee minuten later was het Lennart die de bal afpakte en deze naar Wieger speelde die de bal naar Robert speelde en die met een mooi schot helaas net naast schoot. Op het middenveld hadden Jacob en Tjitze de regie en de verdediging die vandaag zijn mannetje wel stond werd geleid door Jelte en Javier. Het was ook Javier die in de 43ste minuut Foppe Durk met een lange bal bereikte, maar helaas net naast schoot. Nu was het niet alleen Friese Boys die kansen hadden, ook Kollum kreeg de nodige kansen. In 45ste minuut was er een grote kans voor Kollum, een speler van Kollum kwam op Jesse af maar deze wist het schot vakkundig tegen te houden. Op dit moment van de wedstrijd sleepte hij de Friese Boys erdoor met goede reddingen. Het was ook Jesse die in de 46ste minuut Jarno Leegstra met een lange bal bereikte, deze sprintte met de bal op de keeper van Kollum af en scoorde 1-4. Nu zou Kollum toch echt wel weten dat de punten mee gingen naar Kollumerzwaag? Nee, Kollum ging door en probeerde te scoren. Hierdoor ontstond wel meer ruimte wat de Friese Boys benutten met het spelen van de lange bal. Het was Javier die in de 51ste minuut een lange bal speelde op Jarno Leegstra die weer scoorde en de stand op 1-5 zette.

Maar nog steeds waren de Boys niet tevreden en ze zetten door, na een mooi schot van Tjitze en een goede kopbal van Robert die beide gered werden door de keeper. Was het toch Kollum die nog probeerde te scoren, het was in de 58ste minuut Jappie de Vries die de verdediging van  Friese Boys uitspeelde en de keeper passeerde 2-5. Zou dit de eindstand worden vandaag? Nee, het was Robert die met een mooi doelpunt de eindstand in de 60ste minuut op 2-6 zette. Nu opladen voor de wedstrijd aankomende zaterdag tegen de koploper Zwaagwesteinde. De spelers, trainers en leider keerden weer tevreden huiswaarts.