Verslag Friese Boys JO15-1 – Bergum/BCV JO15-2 zaterdag 17 maart 2018

Zaterdag 17 maart 2018

Friese Boys JO15-1 – Bergum/BCV JO15-2        5-0       (1-0)

Na 2 wedstrijden te hebben gespeeld moest er onder koude weersomstandigheden worden aangetreden in Kollumerzwaag tegen de gasten uit Bergum. Dit team had 1 wedstrijd gespeeld en 1 punt hadden ze behaald. Bij Friese Boys was Yoran afwezig en Klaas werd toegevoegd aan de selectie.

Onder leiding van scheidsrechter Germ werd er om 13.30 uur afgetrapt. Onder een straffe noordoosten wind in de rug trok Friese Boys de wedstrijd naar zich toe en kansen kwamen er op assist van Nick en Marwan, maar Klaas (paal en tegen de keeper) en Oane konden de keeper niet verschalken. De goed spelende Marwan schoot van afstand op de lat. Uiteindelijk werd het toch 1-0 toen spits Marten werd aangespeeld en hij gebruikte zijn lichaam goed en schoot uitstekend binnen.

In de 2e helft met wind tegen werd de tegenstander meer op de Friese Boys helft verwacht, maar Friese Boys streed voor elke meter en kwam op 2-0 toen Jens een duel won en de bal terecht kwam bij Oane die diagonaal binnenschoot. Even later was het weer Oane die op avontuur ging en doeltreffend was 3-0. Klaas pikte toch zijn goal mee door met een zwabberbal te scoren 4-0. De goed spelende Eelze en Sieds en Nick waren bij menig aanval betrokken. De tegenstander kwam bijna geen moment in de buurt van keeper Jelmer. Mede verdienste van de achterhoede met Luut, Ljibbe Sicco, Jan Peter en Marwan. Uiteindelijk werd het 5-0 door Oane, die zijn uitstekend spel beloonde met een derde treffer. Dit was de eindstand.

Zaterdag 24 maart is de tegenstander Dokkum om 10.30 uur.