Verslag Friese Boys JO15-1 – Rottevalle JO15-1 zaterdag 31 maart 2018 (oefen)

Friese Boys JO15-1 – Rottevalle JO15-1           1-1       (0-1)

Friese Boys had een vrije competitie zaterdag, daarom werd er een oefenwedstrijd gepland tegen 2e klasser Rottevalle. Dit team staat ook in de top van de 2e klasse net als Friese Boys. Bij Friese Boys ontbraken Jelmer, Yoran. Gelukkig waren Oane, Roan en Riemer bereid om de selectie aan te vullen.

Om 9.30 uur werd er afgetrapt onder leiding van Jac. de Vries. Friese Boys startte goed en Ilian leek de score te openen toen hij prima weg draaide van zijn tegenstander maar zijn inzet ging over. Nick had een vrije trap, gepakt door de keeper en een schot richting kruising die op het laatste moment werd getoucheerd.Rottevalle liet zo nu en dan zich ook gelden door hun fysieke kracht, na een kan in de korte hoek te hebben verprutst was het even later wel raak. Friese Boys was achterin niet duidelijk aan het coachen en de onderschepping werd afgerond in de bovenhoek 0-1, keeper Oane was kansloos. Tevens de ruststand.

In de 2e helft pakte Friese Boys het initiatief vooral het tandem Oane en Riemer deden het uitstekend op de rechterflank, maar de voorzetten, konden door Marten, Eelze, Ilian niet worden benut. Keeper Oane moest zich strekken bij een afstandschot. In de slotfase van de wedstrijd werd Nick de diepte ingestuurd door Ilan en Eelze, zijn voorzet was op maat en Oane zorgde voor uitstekende controle en de verdiende gelijkmaker 1-1. Rottevalle kwam op de counter enkele malen gevaarlijk opzetten en Luut had een behoorlijke overtreding, gelukkig kon de tegenstander verder. Daarentegen werd Nick centraal een aantal malen het spelen belet door vasthouden, 2 tegenstanders. Rottevalle probeerde zonder wissels op te bouwen van achteruit, wat door de Friese Boys spelers bij regelmaat werd ontregeld. Nick was nog dichtbij een treffer maar zijn onderschepping en schot ging rakelings langs de kruising. De achterhoede met Ljibbe Sicco, Luut, Marwan en Sieds hield stand en de ingevallen spits Jens kon geen potten meer breken en daardoor bleef het bij een gelijkspel. Riemer en Roan en keeper Oane speelden verdienstelijk.

Zaterdag 7 april speelt Friese Boys thuis tegen V en V ‘69 uit Garijp om 9.00 uur.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys