Verslag Friese Boys JO15-1 zaterdag 27 januari 2018

Zaterdag 27 januari 2018

Friese Boys JO15-1 – V.V.T. JO15-1     1-0      (1-0)

Na de winterwedstrijden van vorige week werd er opnieuw een oefenwedstrijd gespeeld tegen V.V.T. uit Twijzelerheide. V.V.T. was voor de winter ongenaakbaar in de 4e klasse en werd ongeslagen kampioen met 102 doelpunten gescoord en 7 tegendoelpunten. Friese Boys heeft een moeizaam seizoen achter de rug in de 2e klasse. Alle 12 spelers waren aanwezig en Elwin werd als 13 speler toegevoegd.

Onder leiding van scheidsrechter Silco werd de wedstrijd gestart om 9.30 uur. Beide teams hadden in beginfase moeite elkaar te vinden en leden veel balverlies, daardoor ging de wedstrijd op en neer. V.V.T. probeerde via de flankspelers kansen te creëren en dat lukte zo nu en dan, want Oane en Jens hadden moeite met de tegenstanders. Keeper Jelmer, Ljibbe Sicco en Luut waren toch een sta in de weg en zo werd er niet gescoord. Friese Boys kwam er in de counter gevaarlijk uit en Sieds leek te scoren, helaas zijn balaanname was niet goed. In de slotfase van de 1e helft werd de opgekomen Oane getorpedeerd in het strafschopgebied en de scheidsrechter besliste penalty. Nick belastte zich daarmee, de strafschopstip was niet helemaal vlak en daardoor raakte Nick de bal niet helemaal goed en de keeper kon de bal stoppen, maar liet los en Nick was er als de kippen bij om de rebound te scoren 1-0.

In de rust enkele wisselingen in de opstelling en Friese Boys kreeg meer grip op de wedstrijd. V.V.T. kreeg ook een penalty toen een bal tegen Yoran zijn hand stuiterde, gelukkig bleef de goed keepende Jelmer staan en pakte de inzet. Friese Boys kreeg voldoende kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. De goed spelende Marwan en Ilian waren dichtbij, maar het bleef bij een nipte overwinning. Een nuttige oefenwedstrijd.