Verslag Friese Boys JO15-1 – Zwaagwesteinde JO15-1 zaterdag 21 april 2018

Friese Boys JO15-1 – Zwaagwesteinde JO15-1             3-2       (0-2)

Op een zonovergoten sportpark De Saedkampe kon er om 10.45 uur worden afgetrapt tegen buur Zwaagwesteinde. Dit seizoen hebben beide teams al 2x eerder de degens met elkaar gekruist.In de beker werd het 1-1, voor de winterstop een kansloze nederlaag en vandaag een nieuwe kans om de winst te grijpen. Friese Boys staat op de 2e plaats achter het ongeslagen Ropta Boys, die concurrent Dokkum vorige keer nipt van zich afschudde.

Onder leiding van scheidsrechter Germ startten de gasten scherper aan de wedstrijd en wonnen de meeste duels. Zwaagwesteinde kwam terecht op voorsprong, met een verrassend schot in de korte hoek, keeper Jelmer was kansloos 0-1. Friese Boys kreeg ook een grote kans, een actie van Nick kon door Klaas worden binnen getikt helaas van 1 meter achterstand, lukte het niet. Zwaagwesteinde kwam uit een corner op 0-2, toen een bal werd doorgekopt en bij de 2e paal onberispelijk werd binnengeschoten. Friese Boys herpakte zich en won meer duels en kansen kwamen er ook, maar de keeper van Zwaagwesteinde was uit het goede hout gesneden. De ruststand werd 0-2.

In de 2e helft ging Friese Boys door met duels winnen en Klaas en Nick kregen kansen, maar misten op het nippertje. Zwaagwesteinde bleef gevaarlijk in de tegenstoot, libero Ljibbe Sicco met Niels en Marwan in de mandekking speelden degelijk en keeper Jelmer bleef scherp bij uitbraken. De spelers Marten, Jan Peter, Eelze, Jelmer, Luut werkten hard en wonnen bij regelmaat duels waardoor Friese Boys meer de bal had. Na 10 minuten spelen schoot Ilian vanaf de zijkant op het doel van de keeper, tot een ieders verbazing verkeek de keeper zich op deze bal en via de handschoenen ging de bal in het doel 1-2. Ondanks de warme omstandigheden perste Friese Boys alles eruit en na een minuut of 5 kreeg Klaas weer een kans na een lange bal van Ljibbe Sicco, helaas de keeper stond op zijn plaats, maar de bal was los en rolde naar de tribunekant, Klaas perste er een sprintje uit tegen de keeper en libero en won, maar kreeg een beuk in de rug. Penalty besliste de scheidsrechter. Nick bleef koel en schoot overtuigend binnen 2-2. Zwaagwesteinde was nog niet verslagen en ging ook volop de strijd aan en beide teams kregen mogelijkheden. Het was een paar minuten voor tijd, dat de keeper van Zwaagwesteinde de bal tegen Nick trapte en Klaas kwam daarna in balbezit en diagonaal werd hij matchwinner door via de binnenkant van de paal raak te schieten 3-2.

Door deze winst blijft Friese Boys op de 2e plaats staan en de volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 5 mei in Driesum tegen VIOD JO15-1G om 10.30 uur.