Verslag Friese Boys JO15-1 – Zwaagwesteinde JO15-1

Zaterdag 2 september 2017

Friese Boys JO15-1 – Zwaagwesteinde JO15-1     1-1   (1-1)

Na 3 trainingen was de 1e bekerwedstrijd een feit. Friese Boys dit seizoen met 13 spelers in de selectie voegde Klaas Ytsma voor deze wedstrijd toe. Vorig seizoen was Zwaagwesteinde nog met 7-0 te sterk in een oefenwedstrijd.Onder leiding van Germ Hamstra werd er om 10.15 uur afgetrapt. Friese Boys was compleet en startte in de volgende opstelling keeper Jelmer, achterhoede Luut, Ljibbe Sicco, Jan Peter, Marwan, middenveld Nick, Sieds, Ilian, voorhoede Oane, Marten en Yoran, wissels Pieter, Klaas en Eelze.

Friese Boys domineerde in de beginfase vooral Yoran en Oane zorgden voor gevaar. Na enkele schoten op het doel kwam Friese Boys verdiend op voorsprong middels een afstandsschot van Nick 1-0. Daarna kwam Zwaagwesteinde beter in de wedstrijd en dat resulteerde in de gelijkmaker met als gevolg 2 kansen 1 doelpunt 1-1. Friese Boys rechtte de rug en probeerde in het warme weer het spel naar zich toe te trekken en dat lukte, helaas geen doelpunten. Moet gezegd worden dat de achterhoede van Zwaagwesteinde en de achterhoede fanatiek verdedigden. Ruststand 1-1.

Na de rust een fris spelend Friese Boys wederom kansen creëren. Klaas kwam vogelvrij voor de keeper helaas zijn inzet kwam op de paal. Kansen voor Oane, Yoran, Sieds, Marten waren niet doeltreffend. Zwaagwesteinde kreeg ook kansen, maar de verdediging speelde prima en een schot voorlangs was het gevaarlijkste wapenfeit. Friese Boys verdiende een winnende treffer, maar de scherpte ontbrak in de slotminuten en zo bleef het bij een gelijkspel. Jan Peter liep nog een blessure op, dat was het enige smetje op de wedstrijd. Zaterdag 9 september wordt er in Drogeham gespeeld tegen 1e klasser Drogeham JO15-1 om 10.30 uur.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys