Verslag Friese Boys JO15 dd 1-10-2022

Verdiende overwinning voor Friese Boys JO 15-1 tegen v.v.Eastermar JO 15-1.

Op een nog redelijk droog veld speelden de Friese boys zaterdag 1 oktober tussen de buien door hun wedstrijd uit tegen v.v.Eastermar, op sportcomplex de burgerkamp te Eastermar. Na de warming up startte de wedstrijd om klokslag 9:00, met als grensrechter voor Friese Boys Foppe v/d Veen. Vandaag stond Bart-Gjalt op goal, de verdediging bestond uit Foppe Durk, Javier, Sydse(aanvoerder) en Jelte Kloosterman. Het middenveld bestond uit Wieger, Tjitze en Jesse Jan. De aanvallers waren Jesse, Jelte Feenstra en Jitse. Op wissel starten Hendrik en Lennart.

De wedstrijd begon en na twee minuten was daar de eerste corner voor Friese boys al, de mannen waren gretig omdat er vandaag wat te halen viel. Vol overgave werd er gespeeld, hierdoor ontstond er ruimte op het veld en konden we ons klaarmaken voor een mooie wedstrijd. In de 8ste minuut was daar dan toch de eerste mooie aanval van de Friese Boys. De bal kwam via Jesse bij Tjitze die schoot op goal, tot drie keer toe wist de keeper van v.v.Eastermar de bal te keren. In de minuten daarna waren er nog kansen voor Foppe Durk en Jitse, de goal kon nu elk moment vallen. Het was Javier die met een afstandsschot de keeper in verlegenheid bracht, waaruit Tjitze de 0-1 wist te scoren. De Friese Boys hadden de smaak te pakken en gingen door met in de 15de minuut een grote kopkans voor Jelte. Daarna was het 1 minuut later weer raak voor de Friese Boys, met een mooie aanval via Foppe Durk wist Jesse te scoren 0-2. De Friese Boys was de bovenliggende partij. In de 26ste minuut is het weer raak, via Sydse en Foppe Durk, weet Jelte te scoren 0-3. Het laatste doelpunt van de eerste helft is voor Tjitze, in de 29ste minuut weet hij de bal handig langs de keeper te krijgen en scoort de 0-4. Dit is tevens de ruststand. Tevreden na deze goede eerste helft gaan de spelers naar de kleedbox voor wat drinken.

Zouden de Friese Boys deze lijn in de tweede helft door kunnen zetten? De Friese Boys blijven druk zetten en na 10 minuten in de tweede helft is het weer raak. Met een bekeken afstandsschot van Javier, weet Hendrik de 0-5 te scoren. De eerste overwinning dit seizoen was nu wel zeker, de vraag alleen was hoe groot zou de uitslag worden en zou v.v. Eastermar ook nog scoren? In de 55ste minuut was er dan een goede aanval van v.v. Eastermar en werd gescoord wat de stand op 1-5 bracht. Hierdoor werden de Friese Boys alleen maar gretiger en gingen ze er nog een keer voor. Dit werd in de 65ste minuut beloond met een doelpunt door Jitse die eindstand bepaalde op 1-6. Een overwinning behaald door het gehele team. Met dit goede gevoel keerde het team, trainer en leider weer huiswaarts om volgende week uit tegen Be Quick te gaan spelen.

Verslag: Otto Smid