Verslag Friese Boys JO15 dd 17-9-2022

v.v. Kollum JO 15-1 nog net een maatje te groot voor Friese Boys JO 15-1.

Op deze regenachtige morgen mochten de Friese Boys hun tweede wedstrijd gaan spelen in de kleine bekercompetitie tegen v.v. Kollum. Vol goede moed werd er `s ochtends vertrokken om daar na de warming up om klokslag 9:00 op sportpark Baensein te beginnen met de wedstrijd.

Op goal stond vandaag Bart Gjalt. De verdediging bestond uit Jelte Kloosterman, Javier en Sydse(aanvoerder). Het middenveld bestond uit Foppe Durk, Jacob, Tjitze, Jesse Jan en Lennart en de aanvallers vandaag waren Jarno en Jelte Feenstra, op wissel starten Wieger en Jitse. Er werd vandaag begonnen met het 3-5-2 systeem. Ondanks het slechte weer was het begin van de wedstrijd beter dan tegen s.c. Veenwouden. De Friese Boys mochten vrij voetballen en konden druk zetten op de goal van v.v. Kollum. Toen er in de 6de minuut een overtreding werd gemaakt op Foppe Durk kregen de Friese Boys een vrije trap op een mooie afstand van de goal van v.v. Kollum. Sydse nam de vrije trap en wist deze met een mooi boog achter de keeper in de goal te krullen 0-1. Voor de eerste keer dit seizoen stonden de Friese Boys op voorsprong. De wedstrijd ging verder en beide ploegen begonnen wat rommelig te spelen. Toch was er zo nu en dan een aanval van v.v. Kollum, maar Bart Gjalt stond vandaag zijn mannetje en wist de schoten vakkundig te pareren. Halverwege de eerste helft was er een aanval van v.v. Kollum, waaruit ze toch wisten te scoren 1-1. De stand was weer gelijk, de wedstrijd kon nog alle kanten op. Toch ging v.v. Kollum er wat meer in geloven en zetten meer druk op de goal van Friese Boys, dit resulteerde 6 minuten later in een voorsprong voor v.v. Kollum 2-1. Hierna wisten de Friese Boys even geen vuist meer te maken en was het aftellen naar de rust. Ondanks de 100 % inzet van alle spelers was het in de 29ste nog een keer raak voor v.v. Kollum 3-1 en dit werd ook de ruststand. Nu eerst maar even wat drinken en dan ervoor gaan in de tweede helft de wedstrijd was nog niet verloren.

De tweede helft begon en de technische staf was overgeschakeld op het 4-3-3 systeem. Kijken of wij op deze manier meer een vuist konden maken tegen v.v. Kollum. Begin tweede helft was het v.v. Kollum welke de bovenliggende ploeg was. Toch wisten de jongens de jongens gedurende de tweede helft meer grip op de wedstrijd te krijgen. En volgden er kansen voor de Friese Boys, het was Javier die vakkundig wist te scoren in de 45ste minuut en daarmee voor de aansluitingstreffer zorgde 3-2. 1 minuut later was er een grote kans voor Tjitze om de gelijkmaker te scoren maar deze ging helaas naast. Doordat de Friese Boys druk op de goal van v.v. Kollum zetten ontstond er ruimte en een snelle aanval van Kollum zorgde voor weer een verschil van 2 doelpunten 4-2. Nog steeds was de wedstrijd niet voorbij en dus niet verloren. Maar ook wat de Friese Boys probeerden het lukte niet om te scoren. Zo liep het naar het eind van de wedstrijd en werd de eindstand bepaald op 4-2. Weer een leerzame wedstrijd waarbij de ploeg een stap heeft gezet. Nu vol goede moed op naar de volgende wedstrijd thuis tegen V.V.Z. aankomende zaterdag 24 september.