Verslag Friese Boys JO15 dd 24-9-2022

Friese Boys JO 15-1 komt sterk terug van achterstand tegen Zwaagwesteinde JO 15-1.

Vandaag volgde de 3de wedstrijd in de kleine bekercompetitie, na twee eerder verloren wedstrijden was het afwachten vandaag. Na de warming up starte om klokslag 9:00 de wedstrijd tegen Zwaagwesteinde onder leiding van scheidsrechter Peter Kempenaar op sportkamp de Seadkampe. Vandaag stond op goal Marvin, de verdediging bestond uit Foppe Durk, Javier, Sydse(aanvoerder) en Lennart. Het middenveld bestond uit Wieger, Tjitze en Jesse Jan. De aanvallers waren Jarno, Jelte en Jitse. Op wissel starten Jesse, Sytse en Jacob. De grensrechter van Friese Boys was Bram de Vries vandaag.

De wedstrijd ging van start en het was afwachten hoe vandaag het 4-3-3 systeem uit zou pakken tegen een tegenstander waar tijdens een oefenwedstrijd al van was verloren. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op met een klein overwicht voor Zwaagwesteinde. Maar toch deden de Friese Boys niet voor Zwaagwesteinde onder en zo nu en dan waren er al goede aanvallen van de Friese Boys. Het vertrouwen kwam in de ploeg, het was Javier die vanuit het achterveld naar voren kwam en de bal aan Jelte meegaf. Die op de keeper af kwam en zag dat zijn schot werd gekeerd. Het was Jitse die scherp uit de rebound wist te scoren 1-0. Een onverwachte voorsprong in de 6de minuut van de wedstrijd. Dit had Zwaagwesteinde niet verwacht en gaf de Friese Boys vleugels. De ploeg voetbalde goed en had in de 12de minuut ook nog een grote kans op een nog grotere voorsprong. De gelijkmaker in de 20ste minuut was ook voor Zwaagwesteinde een complete verrassing. Maar de Friese Boys gaven niet op en er volgde nog een grote kans voor Foppe Durk na een voorzet van Jacob. Steeds meer ging Zwaagwesteinde drukken en het was wachten op een doelpunt. Konden de Friese Boys dit doorstaan, was het geloof er nog in een overwinning? In de 34ste minuut wist Zwaagwesteinde toch op voorsprong te komen 1-2 en in de 30ste minuut werd het zelf 1-3 voor Zwaagwesteinde Nu zag het er toch anders uit voor de Friese Boys , de 1-3 werd ook de ruststand.

De tweede helft begon en het was meteen duidelijk dat de Friese Boys het nog niet op hadden gegeven. Maar ook Zwaagwesteinde wilde voorsprong uitbreiden en zo kon het nog wel een leuke tweede helft worden. De wedstrijd ging alle kanten op en toch was vaak Zwaagwesteinde wel de bovenliggende partij. Tot er in de 49ste minuut hands werd gemaakt door een speler van Zwaagwesteinde en een penalty volgde voor de Friese Boys. Jesse schoot daarna raak en verkleinde het verschil naar 1 doelpunt 2-3. Zou de gelijkmaker vallen? Of zat er nog meer in? Vol overgave gingen de Friese Boys door, alles werd gegeven. Wat in de 58ste resulteerde in een schot van Sydse waaruit hij scoorde en de gelijkmaker was er 3-3. Dit hadden Friese Boys nodig! Zo liep de wedstrijd naar het einde toe en werd de eindstand bepaald op 3-3. Tevreden met dit resultaat gaan de Friese Boys op naar de volgende wedstrijd 1 oktober tegen Eastermar.

Verslag: Otto Smid

Foto’s: Erik Visser

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorie├źn zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys