Verslag Friese Boys JO17-1 – Be Quick JO7-2 dd 14-10-2023

Winst voor Friese Boys JO 17-1 tegen Be Quick JO 17-2.

Op deze regenachtige zaterdagmorgen, waarbij de regenboog nog wel even in de lucht te zien was. Werd Be Quick JO 17-2 uitgenodigd op sportpark De Seadkampe om tegen Friese Boys JO 17-1 te gaan spelen in de laatste wedstrijd van de bekerronde. Op doel stond vandaag de Nikhil. De verdediging bestond uit Jesse jan, Jelte Kloosterman, Javier(aanvoerder) en Lennart. Het middenveld bestond uit Sape, Mikai en Tjitze en de aanvallers waren Jurjen, Jelte Feenstra en Jarno. Op de bank starten vandaag Foppe-Durk, Hendrik, Jacob en Jesse. Scheidsrechter vandaag was Mark de Boer en assistent-scheidsrechter voor de Friese Boys was Oane van der Heide.

Om 9:30 begon de wedstrijd en terwijl Friese Boys Jo 17-1 meteen in de aanval ging was Be Quick JO 17-2 toch de bovenliggende partij. In de 2de minuut was daar toch een aanval voor Friese Boys JO 17-1, met een voorzet van Jurjen die door Jelte Feenstra net naast werd geschoten. Hierna bleef Be Quick JO 17-2 toch nog aandringen om op voorsprong te komen. Maar het was een goed keepende Nikhil die de ploeg op de been hield. In de 12 minuut was daar een grote kans voor Be Quick Jo 17-2 waarbij de bal via paal weer het veld in ketste. Het was nog steeds 0-0, dus afwachten hoe dit verder zou gaan verlopen. In de 14de minuut was daar een grote kans voor Javier maar het schot werd uit de goal getikt door de keeper van Be Quick Jo 17-2. Na nog wat grote kansen voor Be Quick was daar een mooie dribbel van Jurjen, Jelte Feenstra pakte de bal op en zette deze voor. Sape schoot maar helaas net naast. In de 21ste minuut was daar weer een grote kans voor Be Quick Jo 17-2 maar Nikhil voorkwam dit door een goede redding. Slechts 1 minuut later was het Jelte Feenstra die de bal de kreeg en scoorde, hiermee zette hij de Friese Boys JO 17-1 op een 1-0 voorsprong. Hierna gingen de ploegen door en was het zeker nog niet beslecht. Beide ploegen konden de wedstrijd nog naar zich toe trekken. Tegen het einde waren het de Friese Boys JO 17-1 die toch nog weer op kwamen zetten, met een kans uit een corner en een grote kans voor Jelte Feenstra liep de wedstrijd naar het einde van de eerste helft en waren de spelers toe aan een ranja en de leider en trainers toe aan een bakje koffie.

De tweede helft begon en nu was het Friese Boys JO 17-1 die goed uit de startblokken kwam en druk zette. De tweede helft was slechts 1 minuut oud toen Jacob een bal voorzette die door Jurjen naast werd geschoten. Een paar minuten later was het Jurjen die een bal naar Jelte Feenstra speelde, maar hij schoot ook net naast. Zo bleven de Friese Boys JO 17-1 druk zetten en was het in de 52ste minuut Hendrik die uiteinde de 2-0 erin schoot. Met een nog groter verschil konden de Friese Boys JO 17-1 doorzetten. De enkele keren dat Be Quick Jo 17-2 erdoor kwam waren daar de verdedigers van Friese Boys JO 17-1 die vandaag ook weer hun mannetje stonden. In de 61ste minuut was daar een goede uitgespeelde kans voor Friese Boys JO 17-1, deze werd afgerond door Jacob 3-0. Hiermee was het wel duidelijk voor Be Quick Jo 17-2 dat de punten vandaag in Kollumerzwaag zouden blijven. De Friese Boys JO 17-1 speelden de wedstrijd vakkundig uit. Na het eindsignaal van de goed fluitende Mark de Boer sloten de Friese Boys JO 17-1 de laatste bekerwedstrijd af met een 3-0 overwinning op Be Quick Jo 17-2 en eindigden ze op een verdienstelijke 4de plaats. Tevreden met dit resultaat keerde een ieder weer huiswaarts.

Verslag: Otto Smid