Verslag Friese Boys JO17-1 tegen Buitenpost JO17-2

Doordeweekse wedstrijd voor Friese Boys JO17 tegen Buitenpost JO17-2

Op donderdagavond 24 september was het voor Friese Boys JO17 tijd voor de tweede wedstrijd van de competitie. Om 19:00 werd er in Buitenpost afgetrapt, dit omdat de tegenstander van vandaag in het weekend niet beschikbaar was. In Buitenpost begonnen de volgende 11 spelers: Klaas Pieter, Sytze, Oane, Siem, Marnick, Daniel, Ilian, Milan, Sieds, Jarno en Jens. Op de bank zaten Riemer, Sil, Jan en Rowan. Door het aantal niet fitte en geblesseerde spelers in de selectie deden Ilian, Riemer en Sil mee.

Friese Boys begon de wedstrijd weer goed met een vroege openingsgoal van Jens op assist van Sieds. Het leek na de goal erop of Buitenpost wakker geschud was en Friese Boys dacht dat de winst al bijna binnen was, want met een sterke comeback stond het na 20 minuten in de eerste helft alweer 1-3. Door goede lange ballen van achteruit kon Buitenpost een paar keer goed gebruik maken van een zwakke eerste 20 minuten van Friese Boys. Een persoonlijke actie van Sieds bracht Friese Boys weer helemaal terug in de wedstrijd. Een goede solo van Sieds rondde hij heel koelbloedig af, waardoor Friese Boys weer iets terug deed: 2-3.

Gelukkig werd de stand door Jarno nog voor rust gelijkgetrokken. Na een goede individuele actie van Riemer bij de zijlijn kon hij zo door lopen naar de achterlijn en bediende hij Jarno perfect: 3-3. Zo kon een zwak spelend Friese Boys toch nog rusten met een gelijke stand.

In de rust wisten de spelers zelf ook dat er meer gedaan moest worden en dat werd gelukkig ook gedaan in de tweede helft. De teams waren meer in evenwicht na rust en ook kreeg Friese Boys steeds meer grip op de wedstrijd, dit werd na 20 minuten in de tweede helft beloond. Een goed vrijlopende Milan werd met een knappe steekpass van Sieds gevonden en maakte rustig de 3-4. Deze sterke fase van Friese Boys werd beetgehouden en amper 2 minuten later werd ook de 3-5 gescoord. Notabene de keeper Klaas Pieter gaf een sterke lange bal op een dieplopende Milan, die zo door kon lopen naar de goal en voor de 3-5 kon zorgen. De klapper van de avond moest op dat moment nog komen. Niet veel later kreeg een opstomende rechtsback Sytze een penalty voor de overtreding die op hem werd gemaakt. De strafschop was een klusje voor aanvoerder Sieds. Sieds bleek echter met zijn hoofd al bij oud en nieuw, want hij schoot de penalty als een soort vuurpijl de vangnetten in. De stand bleef dus 3-5 en dit was ook de eindstand. De drie punten zijn weer binnen gehaald door de mannen en dat is het enige wat telt!