Verslag Friese Boys JO17- Grootegast JO17 dd 9-9-2023

Friese Boys JO 17-1 wint van Fc Grootegast JO 17-1.

Op deze warme zaterdagmorgen 9 september, mochten de Friese Boys Jo 17-1 spelen op sportpark De Seadkampe tegen Fc Grootegast JO 17-1. Zouden de Friese Boys JO17-1 vandaag de lijn door kunnen zetten na de overwinning vorige week? Op doel stond vandaag de aanvoerder Bart-Gjalt. De verdediging bestond uit Foppe Durk, Sydse, Javier en Jelte Kloosterman. Het middenveld bestond uit Sape, Fokke en Wieger en de aanvallers waren Jurjen, Jelte Feenstra en Mikai. Op de bank starten vandaag Jesse,Jan, Lennart, Robert, Jarno en Tjitze. Scheidsrechter vandaag was Peter Luimstra en assistent-scheidsrechter voor de Friese Boys was Hans Feenstra.

Om 10:30 begon de wedstrijd en ondanks dat Fc Grootegast JO 17-1 de eerste wedstrijd had verloren werd het meteen duidelijk dat zij vandaag voor de punten kwamen. In het begin v/d wedstrijd was daar meteen een grote kans voor Fc Grootegast JO 17-1, maar Bart-Gjalt wist te voorkomen dat er werd gescoord. Slechts drie minuten later was daar de eerste corner voor Friese boys JO 17-1, deze werd net naast gekopt door Sydse. Fc Grootegast ging door met druk zetten op de goal van de Friese Boys JO 17-1. Hierdoor kwam er wel meer ruimte voor de Friese Boys JO 17-1 om ook aan te vallen. Na een kwartier kwam daar dan de eerste grote kans voor de Friese boys JO 17-1. Na een mooie aanval zette Jurjen voor en wist Jelte Feenstra de bal te raken, die door de keeper werd gestopt. Hierna was het Fc Grootegast JO 17-1 die meer druk zette en hierdoor grote kansen creƫerde, maar Bart-Gjalt stond zijn mannetje en wist zijn doel schoon te houden. Door het sterke spel van Fc Grootegast JO 17-1 , ontstond er meer ruimte voor de Friese Boys JO 17-1. In de 28ste minuut is er een aanval van Friese Boys JO 17-1, waarbij Jurjen de bal voor geeft en de bal via de verdedigers van Fc Grootegast JO 17-1 bij Tjitze komt, die met een bekeken schot weet te scoren 1-0. Deze voorsprong voor Friese Boys JO 17-1 betekende niet dat Fc Grootegast JO 17-1 al was verslagen, in tegendeel er werd door Fc Grootegast JO 17-1 een tandje bij geschakeld. Maar de verdediging van Friese Boys JO 17-1, wist niet van wijken en behield de voorsprong tot de rust. Na nog een grote kans voor Jurjen en Mikai waren de spelers, trainers en leider wel toe aan een bakje koffie en een ranja.

De tweede helft begon en het was afwachten hoe de wedstrijd verder zou verlopen. Ook tijdens de tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar de wedstrijd blijf sportief van beide kanten. Fc Grootegast JO 17-1 zet meteen weer druk om de gelijkmaker te forceren. Na deze sterke start van Fc Grootegast JO 17-1 kwamen de Friese Boys JO 17-1 weer opzetten, met een grote kans voor Mikai na een voorzet van Jurjen, maar helaas net naast. In de 19de minuut van de tweede helft leek het dat Fc Grootegast JO 17-1 toch de gelijkmaker zou gaan maken, maar de bal raakte de paal. Hierna volgde een aanval van de Friese Boys JO 17-1, via Jurjen kwam de bal bij Jelte die met een mooie stiftbal, de bal achter de keeper wist te krijgen en zo de 2-0 wist te scoren. De voorsprong was nu 2 doelpunten dat gaf wat meer rust voor de Friese Boys JO 17-1. Fc Grootegast 17-1 had toch nog andere plannen en zette alles op alles om de aansluitingstreffer te scoren, de wedstrijd was nog maar in de 25ste minuut van de tweede helft. Slechts 5 minuten later was daar het eerste wapenfeit al van Fc Grootegast 17-1 met een bal op de lat. De wedstrijd bleef spannend met kansen voor beide ploegen. De verdediging hield moedig stand en zo werd de tweede overwinning binnen gehaald. 2-0 was de einduitslag van de wedstrijd Friese Boys JO 17-1 tegen Fc Grootegast Jo 17-1, behaald door het hele team. Tevreden over het resultaat en vol goede moed kijken de Friese Boys JO 17-1 uit na de volgende wedstrijd.

Verslag: Otto Smid

Foto’s: Otto Smid