Verslag Friese Boys JO17-1 – LAC Frisia JO17-3 dd 16-12-2023

Friese Boys JO 17-1 verliest laatste wedstrijd voor de winterstop van LAC Frisia 1883 JO 17-3.

Op deze natte zaterdagmorgen 16 december, mochten de Friese Boys Jo 17-1 spelen op sportpark De Seadkampe tegen LAC Frisia JO 17-3. Na de goede wedstrijden van de Friese Boys JO 17-1 de laatste weken, was het afwachten wat deze wedstrijd zou brengen tegen deze sterke tegenstander.  Op doel stond vandaag de aanvoerder Bart-Gjalt. De verdediging bestond uit Lennart, Sydse, Javier en Jesse Jan. Het middenveld bestond uit Sape, Fokke en Mikai en de aanvallers waren Foppe Durk, Jelte Feenstra en Tjitze. Op de bank starten vandaag Robert, Jarno. Scheidsrechter vandaag was Jacob Broersma en assistent-scheidsrechter voor de Friese Boys was Foppe v/d Veen.

Om 10:34 begon de wedstrijd en LAC Frisia JO 17-3 zette meteen de Friese Boys JO 17-1 onder druk. De eerste corner voor LAC Frisia JO 17-3 was al na één minuut in de wedstrijd. In de tweede minuut van de wedstrijd viel de eerste goal al voor LAC Frisia JO 17-3 0-1. Nu zijn de Friese Boys JO 17-1 wel gewend om redelijk snel achter te komen in een wedstrijd, dus begonnen de Friese Boys JO 17-1 nu ook met voetballen. Dit resulteerde meteen in een kans voor Tjitze na een goede bal van Fokke. Die zelfde Fokke wist met een prachtig afstandsschot de keeper te verrassen en in de 8ste minuut en de stand gelijk te trekken 1-1. De vreugde was helaas maar van korte duur want één minuut later besloot LAC Frisia JO 17-3 toch maar om weer de versprong op zich te nemen door te scoren 1-2. Na de voorsprong voor LAC Frisia JO 17-3 was het toch weer de Friese Boys JO 17-1 die op kwamen zetten en LAC Frisia JO 17-3 onder druk wisten te zetten met goed spel en strijdlust. De enkele keren dat LAC Frisia JO 17-3 door de verdediging van de Friese Boys JO 17-1 heen kwamen was het Bart-Gjalt die de ballen vakkundig wist te keren en met de goede reddingen de ploeg in de wedstrijd wist te houden. Zo hobbelde de wedstrijd naar het einde van de eerste helft. Tot in de in de 34ste minuut een aanval van LAC Frisia JO 17-3 tot een doelpunt leidde en de beide ploegen met een 1-3 ruststand om een ranja en een bakje koffie gingen.

De tweede helft begon en er was voor beide ploegen nog van alles mogelijk, de wedstrijd was nog steeds niet verloren. Toch was het LAC Frisia JO 17-3 die de Friese Boys JO 17-1 onder druk zetten en in de 45ste minuut de voorsprong wisten uit te breiden naar 1-4. Hierna waren de Friese Boys JO 17-1 even de grip kwijt op de wedstrijd en volgde redelijk snel de 1-5 en was de wedstrijd gespeeld. Blijkbaar had LAC Frisia JO 17-3 een nog grote uitslag in gedachte want de ploeg bleef doordrukken. Gelukkig herpakten de Friese Boys JO 17-1 zich en werd alles uit de ploeg gehaald met een geblesseerde verdediging wilden de Friese Boys JO 17-1 dat er geen doelpunten meer volgden voor LAC Frisia JO 17-3. Zo gaande weg de tweede helft begonnen de Friese Boys JO 17-1 meer grip te krijgen en waren de ploegen gelijkwaardig. Met zo nu en dan een uitval voor de Friese Boys JO 17-1 en snelle Jelte. Zo hobbelde de wedstrijd naar het einde van de tweede helft en vonden de beide ploegen het wel goed. De Friese Boys JO 17-1 waren toe aan de winterstop. De eindstand van vandaag werd bepaald op 1-5. Nu eerst de zaal in en na de winter weer met frisse moed verder.

Verslag: Otto Smid

Foto’s: Erik Visser