Verslag Friese Boys JO17 – VIOD JO17 dd 23 maart 2024

Ook voor VIOD JO 17-1 is Friese Boys JO 17-1 een maatje te groot.

Nadat de eerste voorjaars zonnestraaltjes hun intrede hadden gedaan verwelkomende op sportpark de Seadkampe Friese Boys JO 17-1, VIOD JO 17-1. De scheidsrechter vandaag was Mark de Boer, de assistent scheidsrechter was Hans Feenstra. Op doel stond vandaag de aanvoerder Bart-Gjalt. De verdediging bestond uit Wieger, Sydse, Javier en Jesse Jan. Het middenveld bestond uit Sape, Fokke en Mikai en de aanvallers waren Jurjen, Robert en Tjitze. Op de bank starten vandaag Jelte Kloosterman, Foppe Durk, Jelte Feenstra en Jarno.

Om 10:33 begon de wedstrijd tegen de vereniging Vooruitgang Is Ons Doel uit Driezum. En deze keer was het anders want de Friese Boys JO 17-1 waren de ploeg die begonnen met aanvallen. Met al na een paar minuten een schot op goal van Robert. In de derde minuut was daar alweer een kans voor de Friese Boys JO 17-1 toen Jurjen op goal schieten kon na goed samenspel met Mikai. En drie minuten later was daar weer eens kans voor Jurjen die net over ging. Na deze goede start voor Friese Boys JO 17-1 waarbij niet werd gescoord was het VIOD JO 17-1 die meer grip op de wedstrijd kreeg en de verdediging en keeper van Friese Boys JO 17-1 onder druk zetten. Maar deze wisten natuurlijk van geen wijken. In de 19de minuut was daar een corner voor Friese Boys Jo 17-1 die werd genomen door Fokke en op het hoofd van Robert belande, maar helaas net naast. In de 25ste minuut was daar een aanval van Friese Boys JO 17-1, waarbij Mikai door de verdediging brak en werd gevloerd in het zestienmetergebied. De terechte strafschop werd door Fokke genomen en gescoord 1-0. Zo stonden de Friese Boys JO 17-1 op voorsprong en was het nu vasthouden en uitbreiden. De Friese Boys JO 17-1 gingen door en kansen stapelende zich op. Bij VIOD begonnen de eerste tekenen al zichtbaar te worden dat het vandaag niet echt goed liep. Alles wat de trainer en ploeg probeerden, het lukte vandaag even niet. Hierdoor ging de snelheid uit de wedstrijd en werd het laatste gedeelte van de eerste helft wat rommelig. Alleen was de voorspong van de Friese Boys JO 17-1 was maar één doelpunt dus alles was nog mogelijk in de tweede helft. Nu eerst maar even om een ranja en een bakje koffie.

Vol goede moed kwamen beide ploegen uit de kleedbox om de tweede helft te gaan spelen. De tweede helft was nog maar twee minuten onderweg en het noodlot sloeg toe bij VIOD. Jurjen zette een aanval op en zette de bal voor, een speler van VIOD was zo onfortuinlijk dat de bal in eigen goal schoot 2-0. Vijf minuten later was daar een aanval waarbij Fokke een mooie bal aan Jurjen gaf en hij recht op de keeper afstormde. Met een goede reflex wist hij de nog grotere voorsprong voor Friese Boys JO 17-1 te voorkomen. In de 14de minuut was het dan toch weer raak voor de Friese Boys JO 17-1. Wieger gaf de bal mee aan Jelte Kloosterman die met een mooi bekeken schot wist te scoren 3-0. Hierna gingen de Friese Boys JO 17-1 door met aanvallen, maar telkens lukte het net niet. Toch was het VIOD die niet opgaf en de eretreffer probeerde te scoren. Zo hobbelde de wedstrijd in de tweede helft na het einde, beide ploegen gaven alles maar Friese Boys JO 17-1 wist niet meer te scoren en VIOD JO 17-1 ook niet. Daarom werd de eindstand bepaald op 3-0 en verstevigden de Friese Boys JO 17-1 hun koppositie in de tweede klasse. Om 12:12 gaf de goed fluitende scheidsrechter Mark de Boer het eindsignaal. Op 6 april mogen de Friese Boys JO 17-1 naar sportpark It Doltsje in Drogeham om tegen ST Drogeham/Jistrum JO 17-1 te gaan spelen.

Verslag: Otto Smid