Verslag Friese Boys JO19 – Drachtster Boys JO19-2 zaterdag 4-12-2021

Friese Boys JO19 – Drachtster Boys JO19-2     1-0       (1-0)

Friese Boys liep tegen Drogeham tegen een 5-0 nederlaag aan en stond weer met beide benen op de grond. Tegen Drachtster Boys beschikte Friese Boys over 15 spelers. Er was niet getraind, het was afwachten hoe de spelers dit zouden ondergaan. Onder leiding van scheidsrechter Silco werd er om 10.30 uur afgetrapt.

In de beginfase een rommelige start, beide teams waren slordig in de passing. Sieds en Jesse werden regelmatig de diepte in gestuurd, helaas konden de voorwaartsen waaronder spits Marten hun goaltje niet meepikken. De tegenstander loerde op uitbraken, maar Marwan, Lucas, Pieter en Oane ondersteunden keeper Danny uitstekend. Toch werd de score geopend door Sieds, die al eerder zijn rushes niet in een goal omtoverde, hij probeerde het weer en diagonaal vanaf rechts was de keeper kansloos. Het middenveld met Nick, Ilian, Jan Peter werkten hard, maar waren ongelukkig in de voortzetting. 1-0 was de ruststand.

In de 2e helft kreeg Friese Boys voldoende mogelijkheden, maar het bleef slordig in de afronding. Jens, Lieuwe, Albert Jan en Riemer waren de invallers in de 2e helft. Daardoor bleef het spannend en doordat beide teams zo nu en dan op het randje speelden, moest de scheidsrechter ingrijpen. Albert Jan Broersma leek de wedstrijd op slot te gooien, de keeper redde en de rebound werd niet benut. Drachtster Boys kreeg ook mogelijkheden, gelukkig geen gelijkmaker en uiteindelijk een nipte winst.