Verslag Friese Boys JO19-Drogeham JO19 zaterdag 20-11-2021

Zaterdag 20 november 2021

Friese Boys JO19 – Drogeham JO19    0-5       (0-1)

Na de oefenwinst van vorige week tegen De Wykels werd er gespeeld tegen Drogeham. Dit team speelt al jaren 1e klas, Drogeham 1 hoefde niet te spelen en dat betekende dat er 3 spelers mee konden doen. Friese Boys had ook voldoende spelers op de bank. Keuze was er voldoende voor de coaches Johannes en Jelmer.

Onder leiding van scheidsrechter Peter werd er onder druilerige weersomstandigheden afgetrapt. Beide teams waren aan elkaar gewaagd in de beginfase, Friese Boys probeerde via de flanken kansen te creëren en dat lukte helaas waren de voorzetten een prooi voor de verdedigers of de schoten waren voor de keeper of het vangnet. Drogeham leunde op de verdediging, bij balbezit waren ze minder slordig dan Friese Boys en een aantal mooie passes zorgden voor gevaar. Gelukkig had keeper Danny, Lucas, Marwan, Luut en Pieter er goed het oog in en werd weinig weggegeven, ook geholpen door de middenvelders Ilian, Jesse en Nick. Friese Boys raakte uit een corner de lat, Marten (verving Rowan) was net te laat om binnen te tikken. Even later kwam Nick vanaf rechts leek te gaan scoren, maar besloot te passen op Jilt, die helaas afgevlagd werd. Drogeham kwam toch op voorsprong uit een corner, bal bleef liggen en uit een scrimmage werd er met een punter gescoord 0-1. Friese Boys probeerde het wel, maar de scherpte en geluk ontbraken een beetje.

In de tweede helft kwamen Yoeri, Oane, Sieds in het veld voor Marten, Oane en Luut. In de 2e helft helaas hetzelfde spelbeeld, Drogeham scherp in de duels en met de onderscheppingen en lange ballen de lopende spelers te bereiken. Friese Boys had daar moeite mee. Drogeham kwam op 0-2, toen de linkerspits de 16 meter in ging, zijn voorzet werd onfortuinlijk door Pieter in het eigen doel getikt. Daarna werd het een gezapig potje de coaches/spelers van Friese Boys probeerden uit een ander vaatje te tappen met het inbrengen van Jan Peter en Jens, maar Drogeham was geslepener en bleef de gevaarlijkste ploeg en uiteindelijk werd het nog een onverwacht dikke nederlaag 0-5. Door dit resultaat blijft Friese Boys in de 1e klasse op de 7e plaats staan.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys