Verslag Friese Boys JO19 – Feanstars JO19-2 dd 18-5-2022

Friese Boys JO19 – Fean Stars JO19-2    3-2 (1-1)

Na de winst tegen Grijpskerk werd er geoefend tegen het team uit Surhuisterveen. In het begin van het seizoen waren de teams aan elkaar gewaagd en uiteindelijk wist Fean Stars de winst te pakken met 0-2. Revanche in Surhuisterveen zou plaatsvinden, maar in de namiddag gooide de gemeente roet in het eten en werden de velden afgekeurd, wegens droogte. Aparte beslissing, omdat er wel getraind mocht worden. Gelukkig was er bij Friese Boys ruimte, scheidsrechter Peter Luimstra, fotograaf Meindert Wiersma en kantinebeheerder Johannes Hoekstra waren bereid om aanwezig te zijn. Friese Boys was met 15 spelers aanwezig, waaronder bijna een handvol spelers, die terugkomen van een blessure. De opstelling keeper Douwe Jan, achterhoede Luut, Marwan, Roan, Pieter, midden Jan Peter, Nick, Marten, voorhoede Oane Wiersma, Rowan, Ilian en wisselspelers Lieuwe Jan, Jilt, Oane Bosma, Marnick.

Om 20.00 uur werd er afgetrapt. In de beginfase die het spel dicteerde, maar door onzorgvuldigheid bij de voorwaartsen waren de echte kansen schaars. Fean Stars kwam er in de omschakeling snel uit en was een paar keer dichtbij, gelukkig was keeper Douwe Jan Visser ter plaatse. Toch kwamen de gasten op voorsprong toen een dieptebal door Marwan werd aangeraakt en met een perfecte lob over Douwe Jan in de goal verdween 0-1. Friese Boys probeerde na deze tegenslag op zoek te gaan naar de gelijkmaker en die kwam er in het slot van de 1e helft, een vrije trap vanaf rechts werd door Nick ineens het doel ingedraaid, mede omdat er spelers in het zicht van de keeper stonden 1-1.

In de 2e helft was het spel gelijkwaardig en kwamen de wissels ook in het veld en zij speelden naar behoren. Vooral Jilt liet een paar mooie acties/voorzetten zien, helaas kon Oane, Rowan niet scoren. Toch kwam Friese Boys op voorsprong, toen Oane op de rechterkant Nick met een ingooi vond, zijn individuele actie om 2 man heen en vanaf de achterlijn de keeper te poorten en te scoren, was een mooi hoogstandje 2-1. Fean Stars raakte uit een corner nog de paal en kwam  terecht op gelijke hoogte, omdat Friese Boys verdedigend te laat omschakelde. Een dieptebal werd doorgekopt, de goed spelende Luut leek de bal op te ruimen, ook keeper Douwe Jan kwam uit en toen was de spits attenter en met een boog viel de bal in het doel 2-2. Friese Boys kreeg daarna ook wel kansen, helaas kon Jan Peter, Jilt, Oane de kansen niet verzilveren. Friese Boys kwam wederom op voorsprong toen Jilt de diepte in werd gestuurd door Nick en zijn actie voorbij tegenstander en voorzet vanaf de achterlijn was een prooi voor spits Marten die binnentikte 3-2, het talrijke publiek kon dit wel waarderen. Friese Boys moest met man en macht nog wel verdedigen en de grote kans voor Fean Stars kwam er, een schot over Douwe Jan leek de bovenhoek in te vliegen en de 3-3 te gaan worden, maar een uiterste poging van de keeper leverde een stompke op  en een corner. De corners werden overleefd en de eindstand een nipte 3-2.

Een ieder vond het een nuttige wedstrijd en voor de toeschouwers een aantrekkelijk potje voetbal. Friese Boys JO19 heeft aan klantenbinding gedaan. A.s. dinsdag 24 mei wordt er thuis tegen Opende JO19 voor de competitie gespeeld om 19.30 uur, dit team wist onlangs koploper ONB met 1-0 te kloppen. Tot dinsdag.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys