Verslag Friese Boys JO19 – Friese Boys JO17

Zaterdag 31 oktober 2020

Friese Boys JO19 – Friese Boys JO17        12-2     (6-1)

In deze corona tijd wordt er door de jeugd zoveel mogelijk getraind/gevoetbald. Deze onderlinge clash was wel een interessante. Friese Boys JO17 had vorige week met 5-1 gewonnen van Friese Boys JO15 en is nog ongeslagen dit seizoen. Oane vd Heide en Luutzen Postma van Friese Boys 1 werden aan de Friese Boys JO17 selectie toegevoegd door coach Wietze Boorsma en assistent Bowy de Boer.

Onder leiding van scheidsrechter Hielke de Graaf werd er om 12.30 uur afgetrapt. Friese Boys had een selectie van 12 man en Danny kwam in de 2e helft in plaats van Klaas. Friese Boys JO19 startte met veel overtuiging en liet de bal het werk doen en binnen 20 minuten was de stand 4-0 voor de Friese Boys JO19. Niels, Nick, Ilian en Marwan (kopbal in de bovenhoek uit een corner van Nick). Friese Boys JO17 had een prima aanval over de linkerkant Lieuwe Jan miste net een dieptebal en Milan kon Jarno bereiken, die binnen kon tikken achter keeper Douwe 4-1. De ruststand werd bepaald door Jan Peter en Ilian die nog scoorden 6-1.

Klaas moest naar Apeldoorn en Danny was zijn vervanger. Friese Boys JO19 speelde de eerste 20 minuten nog goed daarna werd er teveel gelopen en voor eigen kans gegaan. Daardoor had de achterhoede met Lucas, Ilan en Danny nog voldoende te doen. Keeper Klaas Pieter kon de nodige reddingen verrichten bij  Friese Boys JO17. De van blessures teruggekeerde Oane en Marten wisten te scoren. Ook Nick 2, Marwan en Lieuwe Jan lieten het net bollen. Het veld was in de slotfase heel groot en de voorwaartsen van JO17 Sieds, Rowan, Roan en Jens kregen ruimte maar deden te weinig. Roan wist in de 2e helft met een lobje Douwe Jan te verschalken. Topscorer Elwin scoorde niet, was dat de verdienste van Oane Bosma of was het toeval. Friese Boys JO19 liet ook in de 2e helft het net 6x bollen. Een nuttige oefenwedstrijd voor beide teams. Friese Boys JO17 leed zijn 1e nederlaag dit seizoen.