Verslag Friese Boys JO19 – Grijpskerk JO19 zaterdag 7-5-2022

Friese Boys JO19 – Grijpskerk JO19                        2-1       (1-1)

Friese Boys JO19 heeft in het jaar 2022 nog geen competitiewedstrijd gewonnen. In St Annaparochie werd het enige punt behaald. In de vakantieperiode was er een oefenwedstrijd nodig om weer positieve energie te tanken. Tegenstander Grijpskerk uitkomend in de 2e klasse, doet mee om de bovenste plaatsen, speelt onregelmatig en werd aangevuld door 2 JO17 junioren, die om 8.30 uur moesten spelen. Onder prima weersomstandigheden werd er om 11.00 uur afgetrapt onder leiding van leidsman Silco van Dijk. Friese Boys startte in de volgende opstelling keeper Danny, achterhoede Luut, Marwan, Oane Bosma, Pieter, middenveld Jesse, Jan Peter, Nick voorhoede Sieds, Rowan en Roan, wisselspelers Lucas, Albert Jan, Oane Wiersma en Marten.

Op het onvlakke B veld nam Friese Boys het initiatief en de buitenspelers Roan en Sieds werden regelmatig aan het werk gezet, helaas de dikke kansen ontbraken. Grijpskerk loerde op de foutjes van Friese Boys en die kwamen er, gelukkig was keeper Danny solide bezig en met behulp van de achterhoedespelers werden goals voorkomen.  Halverwege de 1e helft kwam Grijpskerk toch op voorsprong toen een mooie loopactie met een boogbal over de Friese Boys verdediging uitstekend werd afgerond 0-1. Friese Boys probeerde nog meer energie in de wedstrijd te leggen om een goed resultaat te behalen. Captain Nick zorgde vanaf 25 meter met een verrassende knal voor de gelijkmaker 1-1. Jesse leek een harde, lage voorzet van Nick af te ronden, helaas ging de bal voorlangs. Ruststand 1-1.

In de 2e helft werd er op het hoofdveld gespeeld en werden er 3 wissels Marten, Oane, Lucas ingebracht. Na enkele minuten was het Sieds die vanaf 16 meter schoot, de keeper leek de bal makkelijk te kunnen oprapen, maar hij verkeek zich erop en liet de bal rollen, Marten was er als de kippen bij om binnen te tikken 2-1. Friese Boys heerste en creëerde voldoende mogelijkheden, vooral Oane werd regelmatig weggestuurd en zijn voorzetten, konden niet door medespelers Jesse, Nick, Jan Peter, Marten worden afgerond. Toch kwam Grijpskerk enkele malen in kansrijke positie, keeper Danny redde prima en zo bleef het uiteindelijk bij een nipte winst en was het vertrouwen en de spelvreugde weer deels terug. De volgende competitiewedstrijd is dinsdag 24 mei thuis tegen Opende.