Verslag Friese Boys JO19 maandag 7 februari 2022

Friese Boys JO19 – Veenwouden/Zwaagwesteinde JO19 7-6 (3-3)

Door verschuivingen van wedstrijden in de competitie worden er oefenwedstrijden gespeeld om ritme te behouden. Tegen de combinatie Veenwouden/Zwaagwesteinde werd in de voorbereiding een 3-1 winst behaald. De tegenstander was redelijk compleet en bij Friese Boys misten een aantal spelers, Riemer Atema en Sytze Wiersma van Friese Boys JO17 werden toegevoegd aan de selectie. Onder leiding van Peter Luimstra werd om 19.30 uur afgetrapt.

In de beginfase was het even zoeken voor beide teams en hadden de gasten het betere spel, gelukkig stond de achterhoede met keeper Danny, Lucas, Marwan, Luut, Oane Bosma op scherp. Toch kwamen de gasten op voorsprong toen Oane Bosma ongelukkig uitverdedigde en een schot van de 16 meter werd binnen gecurved 0-1. Jilt zorgde voor de gelijkmaker toen de libero zich verslikte in Jilt zijn snelheid, hij prikte koel binnen 1-1. Friese Boys kwam beter in de wedstrijd, de flanken met Oane en Jilt werden steeds beter gevonden, helaas de voorzetten, acties werden niet omgezet in goals. Ilian, Rowan, Riemer waren dichtbij.  Duurde niet lang dat er een uitbraak van de gasten om keeper Danny heen werd gespeeld, de breedte / diepte bal was waarschijnlijk buitenspel, ware het niet dat grensrechter De Graaf onderuit ging en dit moment miste en zo stond de gelijkmaker op het bord 1-2. Toch kwam Friese Boys op gelijke hoogte toen een corner van Nick ineens werd binnen gedraaid 2-2. De gasten waren effectief, want een dieptebal werd door Marwan half in geschat en de spits tikte de bal aan, helaas binnenkant van de paal achter de lijn 2-3. Keeper Danny was nog enkele keren uitstekend op dreef en de score bleef 1 verschil. Friese Boys gaf weer gas in dit open duel. Aanval via Luut/Riemer belande bij Oane Wiersma die een actie maakte en hij leek te scoren, de bal bleef liggen en Nick was er als de kippen bij om de gelijkmaker van dichtbij te scoren 3-3.

In de 2e helft 2 wissels Marten en Lieuwe voor Oane Bosma en Rowan. Friese Boys pakte het initiatief en kwam op voorsprong toen Nick een vrije trap in de winkelhaak krulde 4-3. Even later werd het zelfs 5-3 toen Nick werd gevloerd en de penalty onberispelijk binnenschoot. Net als in de 1e helft dachten de spelers de wedstrijd uit te kunnen spelen. De tegenstander werd feller en speelde de bal vaker naar voren. De aansluitingstreffer kwam uit een ingooi van Friese Boys, onderschepping en de spits werd gevonden en draaide de bal uitstekend achter Danny 5-4. Friese Boys was nog niet van de schrik bekomen of Lieuwe Jan speelde Lucas onder druk van de tegenstander in, Lucas probeerde er voetballend uit te komen, helaas mazzelde de spits in de kluts en de gelijkmaker was een feit 5-5. Friese Boys leek los zand, speelde alles of niets, want het team ging op zoek naar een goal. Kansen waren er wel, helaas was Marten ongelukkig en miste 2x binnen het doelgebied. De gasten kwamen zelfs op voorsprong toen libero Lucas treuzelde met de bal en de spits wederom doeltreffend uithaalde 5-6. De slotfase speelde Friese Boys alles of niks voor het talrijke publiek, met 5 spitsen, 1 middenvelder Nick en 4 verdedigers. Met nog 5 minuten zorgde Sytze met een steekbal op Ilian, dat laatstgenoemde door de benen van de verdediger en keeper scoorde 6-6. Met nog 2 minuten op de klok werd in de eigen 16 meter de bal onderschept door Nick, zijn pass belandde bij Oane Wiersma, die met een lage harde voorzet Ilian leek te bereiken, hij miste, maar daar was spits Marten die bij de 2e paal binnen tikte 7-6.

Een open duel, soms op het randje, maar ook sportief, kende een grote winnaar en dat was het talrijke publiek, die maar liefst 13 goals kregen te zien. De volgende wedstrijd wordt op woensdag 16 februari thuis gespeeld om 19.30 uur tegen W.T.O.C. JO19.