Verslag Friese Boys JO19 – Opende JO19 zaterdag 18-12-2021

Friese Boys JO19 – Opende JO19-1     2-5       (2-3)

De laatste wedstrijd voor de winterstop in de 1e klasse. Opende was de tegenstander en bivakkeert ook in de middenmoot net als Friese Boys. Friese Boys was redelijk compleet, helaas geen trainingen meer gedaan. Het was afwachten hoe de spirit zou zijn. Onder leiding van scheidsrechter Bote Veenstra werd er afgetrapt. Friese Boys probeerde Opende te overrompelen en er werden wel kansjes gecreëerd, helaas geen goals. De counters daarentegen waren zeer gevaarlijk en Opende nam zelfs de leiding. Binnen 20 minuten overkwam Friese Boys dit nogmaals 2x en stond het 0-3. Het leek uit te draaien op een deceptie, maar gelukkig was de spirit er wel binnen het team Van Johannes en Jelmer. Sieds zorgde met een uitstekende dribbel door de defensie van Opende en prikte de 1-3 binnen. Opende bleek een slimme ploeg en berekenend met positiespel of de lange bal probeerden ze Friese Boys te verrassen. Gelukkig was de achterhoede inmiddels op scherp gezet. Nog voor rust maakte Friese Boys de aansluitingstreffer, uitstekende actie van Oane belandde bij Nick, die van dichtbij binnen kon tikken 2-3. In de 2e helft probeerde de gelijkmaker forceren, maar wat de Boys ook probeerden het zat niet mee en de gelijkmaker kwam er niet. Wederom scoorde Opende 2-4 en in de slotfase werd de wedstrijd definitief beslist door de tegenstander 2-5. Na een moeizame voorbereiding toch een wisselend leerzame 1e seizoenshelft met 4 overwinningen, 26 doelpunten voor (Nick 8, Jilt 6, Oane 3, Ilian 2, Rowan 2, Sieds 2, Jan Peter, Jesse, Yoeri) en bijna de meeste tegen 35 (risico met aanvallend voetbal). Na de winterstop volgt er een nieuwe competitie en hopen we samen met het publiek, een mooi slot van dit seizoen ervan te maken.