Verslag Friese Boys JO19

Zaterdag 26 september 2020

Blauw Wit ‘34 JO19-3 – Friese Boys JO19               6-3       (3-2)

Bij Friese Boys zijn Jan Peter, Marten en Oane nog in de lappenmand, Ilian en Klaas waren niet beschikbaar. Coach Johannes was verhinderd en Jelmer en Hielke namen de honneurs waren en Eeuwco was assistent scheidsrechter. Met 15 spelers in 8 auto’s werd er vertrokken naar Leeuwarden, waar om 17.10 uur de wedstrijd van start ging op kunstgras. Friese Boys startte in de volgende opstelling Maico op goal. Achterin Marwan, Lucas, Luut en René Peter. Middenveld Nick, Pieter en Niels, voorhoede met Stefan, Elwin en Lieuwe Jan. Wissels Danny, Douwe Jan, Albert Jan en Wolter. De start was goed van Friese Boys door een bal op de knie van de libero van Blauw Wit, was Elwin attent en kopte de bal voorwaarts vanaf de middenlijn en won het sprintduel en alleen voor de keeper bleef hij rustig 0-1. Helaas Friese Boys kon de weelde niet dragen en binnen 5 minuten was het 1-1 door goed combinatiespel van de thuisclub. Toch kwam Friese Boys op voorsprong een uitstekende actie van Lucas rondde hij af met een afstand schot 1-2. Friese Boys leek op rozen te komen, want een combinatie tussen Stefan en Nick belandde bij Elwin die simpel binnen kon tikken. De grensrechter vlagde, de scheidsrechter weifelde maar keurde toch af. Daarna was Friese Boys het even kwijt. De thuisclub kreeg een strafschop na een lichte aanraking van Marwan 2-2. In de slotfase ging het mis door een te late sliding en 1 tegen 1 kon Maico geen redding brengen 3-2.

In de 2e helft 4 wissels en dat leek op een overwicht, toen de thuisclub toch toesloeg schot buiten de 16 meter waar een ieder naar keek 4-2. Friese Boys bleef het proberen, helaas waren er 5 aanvallend ingestelde spelers afwezig en dat brak het team op. 5-2 werd het uit een counter. Een vrije trap van Nick werd door de keeper losgelaten en Elwin was er als de kippen bij om binnen te tikken 5-3. Een actie van Maico naar Nick belandde bij Stefan die de paal raakte. Helaas kwam Blauw Wit na een inschattingsfout van de achterhoede op 6-3. een geflatteerde maar terechte winst voor de Leeuwarder vriendenploeg.

De wedstrijd tegen Buitenpost gaat aanstaande zaterdag niet door, Buitenpost is een klasse lager gaan spelen. De oefentegenstander is waarschijnlijk Wykels Hallum JO19-1.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys