Verslag Friese Boys JO8-1 zaterdag 27-11-2021

Friese Boys JO8-1 pakt zwaarbevochten overwinning in Hardegarijp

In een zeer spannende en gelijk opgaande wedstrijd heeft Friese Boys JO8-1 zaterdag de volle buit gepakt tegen Hardegarijp JO8-2. Het werd 2-1 voor de mannen uit Kollumerzwaag.

Opluchting overheerste na de persconferenties van de Hoofdpiet en het Nederlandse kabinet een dag eerder. Er mocht gewoon gevoetbald worden. Helaas ontbrak Aldert-Jan vanwege ziekte. Ook was er vooraf enige onzekerheid of Karst aanwezig kon zijn bij de wedstrijd. Zijn linker-scheenbeschermer was thuis namelijk niet te vinden. Maar na overleg met de technische staf werd besloten om toch mee te gaan naar Hardegarijp. De rots-in-de-branding in de verdediging mocht natuurlijk niet ontbreken, dan maar zonder scheenbeschermers.

In de eerste helft ging het behoorlijk gelijk op tussen beide ploegen. Aan Friese Boys zijde waren Milan en Mart Jelke, beide na een mooie individuele actie, dichtbij een treffer. Daarnaast was het een goed keepende Jorn die Hardegarijp van scoren af wist te houden. Dit zorgde voor een 0-0 ruststand.

Na te hebben bijgetankt met ranja (letterlijk tanken, want het kwam uit een jerrycan) en een energie-snoepje gingen beide teams weer verder met de zoektocht naar een goal. De sterk voetballende Dirk-Rinze ging de tweede helft keepen. Wederom waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd wat zorgde voor mooie onderlinge duels.

Met onder andere het goed coach- en passwerk van Herre en een fanatiek verdedigende Ben kon een goal voor Friese Boys niet uitblijven. Het was uiteindelijk Melle die het net wist te vinden. Hij schoot beheerst raak in de hoek: 0-1. Coaches Daniël en Sije juichten zo bij deze treffer, dat de bril van Daniël door de lucht vloog en vervolgens, gelukkig ongedeerd, van de modderige grond geraapt moest worden.

De ban was gebroken en Friese Boys ging vol door met aanvallen. Het resulteerde in de 0-2, wederom was het Melle die fraai scoorde. Meteen daarna bracht Hardegarijp toch weer de spanning terug in de wedstrijd, het werd 1-2. Hardegarijp ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. Maar met de nodige strijd en passie zorgde Friese Boys er voor dat de 1-2 op het scorebord bleef staan.

Trainer Auke bracht meteen na het fluitsignaal de thuis in spanning zittende aanhang via de groepsapp op de hoogte van het knappe resultaat. Na de penalty’s en een high-five keerden de jongens trots met de punten huiswaarts.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Volgende wedstrijd
Friese Boys 1 - Rottevalle 1
Datum: 11-05-2024
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys