Verslag Friese Boys JO8-1 Zwaagwesteinde JO8-2 zaterdag 5-3-2022

Elfklapper voor Friese Boys JO8-1

Friese Boys JO8-1 was vandaag een maatje te groot voor de JO8-2 van buurman v.v. Zwaagwesteinde. Er werd flink uitgehaald op sportpark De Saedkampe: eindstand 11-0.
Ben en Aldert-Jan ontbraken bij de wedstrijdselectie, zij zaten in de lappenmand. Angelique vierde haar verjaardag (namens de gehele ploeg: van harte gefeliciteerd!) dus zij was thuis aan het scoren, cadeautjes welteverstaan.

De aanwezige manschappen werden op roulatiebasis als volgt de wei in gestuurd door leidersduo
Dirk-Rinze – allrounder met focus naar voren

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Reinder was het direct duidelijk wie er in deze derby aanspraak ging maken op de 3 punten. Friese Boys had vooral balbezit en zette constant druk op het moment dat Zwaagwesteinde de bal had, om zo na verovering het balletje weer door de ploeg te laten gaan en te scoren.

Uiteraard zeer knap dat er na 2 x 20 minuten (het waren zelfs een paar minuten minder) maar liefst 11 keer het net werd gevonden, met het ene doelpunt nog mooier dan de ander. Maar vooral het spel wat Friese Boys als collectief op de mat wist te leggen verdiend de nodige complimenten. Aannemen, de vrije man zoeken, spelen, combineren: de leiders genoten er van en ook een glunderende trainer Auke zag dat zijn trainingsstof weer regelmatig tot volle wasdom kwam.De doelpunten en assists waren door het rappe tempo niet bij te houden voor de aanwezige pers. Derhalve werd na afloop van de wedstrijd in nauw overleg met de spelers de balans opgemaakt.
Hieruit werden de volgende doelpuntenmakers genoteerd: Mart Jelke (3x), Herre (2x), Melle (2x), Dirk-Rinze (2x) en Milan (2x).

Vol vertrouwen wordt er uitgekeken naar volgende week zaterdag waarin de uitwedstrijd tegen SC Veenwouden JO8-1 op het speelschema staat.

• Spelregels alle categorieĆ«n zijn te vinden onder kopje Programma.