Verslag Friese Boys JO8-2 – Twijzel JO8

JO8-2 speelt voor het eerst op kunstgras

Zaterdag 19 september vertrok JO8-2 samen met hun ouders richting SC Twijzel. De kinderen hadden er vandaag weer erg veel zin in. Tijdens het warm spelen werd er al fanatiek gevoetbald en geoefend op het kunstgras.

Om 9.00 uur klonk het fluitsignaal voor de start van de wedstrijd. Deze week speelden we 7 tegen 7, waardoor alle jongens meer aan voetballen toe kwamen. Zowel de tegenpartij als Friese Boys hadden hierdoor maar één op wissel.

Friese Boys heeft bij de JO8-2 geen vaste keeper. Elke wedstrijd staan er weer twee anderen op keep. In de eerste helft heeft Willem goed zijn best gedaan om de ballen uit het doel te houden.
Maar ook werd er in het veld goed gespeeld, de jongens staan al beter hun mannetje en durven op de tegenstander af te gaan.
In de verdediging waren Sven, Jesse en Mark goed bij de bal, maar ook werd er voorin goed gespeeld en kon Mike het eerste doelpunt maken voor Friese Boys.

Na de ranja pauze mochten onze jongens het mooie veld weer betreden. Sven mocht toen als keeper in het doel staan. Silvan, Ryan en Ezra probeerden via de buitenrand ruimte te maken, dit gaat ook steeds beter. Willem mocht in de tweede helft nog een doelpunt achter zijn naam schrijven.

Helaas hebben we verloren, maar het plezier staat voorop!