Verslag Friese Boys JO8 dd 17-9-2022

Buitenpost Jo8 maatje te groot voor Friese Boys Jo8

Op zaterdag 17 september vertrokken de dame en heren van de jo8 richting Buitenpost om op sportpark ‘’de Swadde’’ hun 3e wedstrijd te spelen. Na de gescoorde goal afgelopen woensdag tegen Broekster walden was iedereen vol goede moed om ook vandaag weer minimaal één treffer te maken.

Om klokslag 09.00 uur was daar de aftrap, deze aftrap resulteerde direct in een aanval van Friese Boys, Bernt benutte deze kans met beide handen en tikte na nog geen 2 minuten spelen al de 1-0 binnen. Friese Boys was zo enthousiast dat ze bijna vergaten dat Buitenpost in de aanval ging. Kort na de voorsprong scoorde buitenpost de gelijkmaker.  Na 10 minuten spelen was het tijd voor de time-out. De stand was inmiddels 6-1 voor Buitenpost. Jacob en Edger probeerden wat aanwijzingen te geven en vooral de jeugd enthousiast te houden.

Buitenpost had een team ter grootte van twee teams, dus bij de time-out werd het volledige team inclusief keeper gewisseld voor een nieuwe groep frisse spelers. Al snel vielen de 7-1, 8-1 en 9-1. Na de 9-1 besloot Jochem om de aftrap te nemen, deze werd niet naar een medespeler geschoten maar direct op de goal van de tegenstander. Deze had niemand aan zien komen en dat resulteerde in een 2e goal voor Friese Boys. Met een achterstand van 9-2 gingen we de rust in.

Na de rust waren de ogen meer op de prachtige regenboog in de lucht gericht dan op de bal. Ondanks deze afleiding begon Friese Boys sterk, direct kwam er een aanval van Geale en Rienk, helaas belandde deze bal achter de goal. Buitenpost bleef volop in de aanval, maar Siebren stond aan de kant van Friese Boys goed te keepen. Mark en Geale probeerden achterin de aanvallers tegen te houden en ondanks dat dit heel erg goed ging was het niet te voorkomen dat Buitenpost nog een aantal goals zou scoren. Friese Boys vond steeds meer de aanval. Lieke en Bernt probeerden het meermaals voorin, maar kwamen steeds net te kort. Ook direct scoren vanuit de aftrap lukte niet meer, het schrikeffect was helaas verdwenen. Na 2 keer 20 minuten spelen was daar het eindsignaal. Met een nederlaag van 17-2 gingen we de penaltyreeks in. Vele penalty’s werden sterk genomen en vele goals gemaakt, de wedstrijd was hierdoor alweer zo goed als vergeten.

Nog veel te leren, maar wat een enthousiasme en plezier binnen dit team. Op naar volgende week zaterdag, dan staat de derby tegen VVT op het programma.