Verslag Friese Boys JO8 – VVT JO 8 dd 21-5-2022

Probleemloze overwinning Friese Boys JO8 tegen VVT JO8

Een gedegen Friese Boys JO8 kwam vandaag niet in de problemen tegen de leeftijdsgenoten uit De Heide. Met een keurige 4-0 zege werd de volle buit gepakt.

Managers Daniël en Sije konden met tien aanwezige talenten vandaag weer beschikken over een bijna compleet team. Alleen Ben ontbrak vanwege een voetblessure. VVT kwam daarentegen met een uitgedunde selectie richting Kollumerzwaag. Daarom werd er zes tegen zes gespeeld. Dit had als gevolg dat de reservebank van Friese Boys ook dit keer weer ruim was gevuld. Waar er in de eerdere wedstrijden steeds werd gekozen om constant door te wisselen, werd er vandaag besloten om alleen tijdens de time-outs en in de rust in één keer vier spelers tegelijkertijd te wisselen. Dit had een positief effect. In het veld vond iedereen beter zijn plekje waardoor er meer rust in het spel zat. En ook in de dug-out was er meer duidelijkheid, de reserves wisten precies wanneer wie weer aan mocht treden.

In de beginfase van de match waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Achterin hadden keeper Jorn en de verdedigers Karst, Aldert-Jan en Herre de boel netjes op orde. Daarnaast waren Siebren en Melle vanuit het middenveld steeds goed aan het passen en voorin hielden Angelique, Milan en Dirk-Rinze de VVT-verdedigers volop bezig. Echter leidde dit nog niet tot doelpunten. Halverwege de eerste helft besloot Mart Jelke om hier verandering in te gaan brengen. Hij ontving de bal ‘randje zestien’ en twijfelde niet: met zijn rechterbeen knalde hij van afstand verwoestend via de onderkant van de lat binnen. De ban was gebroken en Friese Boys ging op zoek naar meer, wat leidde tot kansen voor Melle en Dirk-Rinze. Maar het bleef bij 1-0 bij rust.

Na het bekertje limonadesiroop zette Friese Boys het initiatief in de tweede helft voort. En dit werd beloond. Het was spits Milan die met een loepzuivere hattrick (door mooie dribbels, combinaties en geplaatste schoten) de score naar 4-0 wist te tillen. Friese Boys speelde vervolgens de wedstrijd professioneel uit waardoor deze 4-0 ook in de definitieve statistieken werd opgenomen.

Volgende week wordt het competitieseizoen afgesloten met een kraker, dan staat namelijk de derby tegen De Westereen JO8-2 (uit) op het programma.

Hoofdsponsor
Mient Mulder
  • Barkmeijer
  • Boorsma van der Sluis
  • Muta Sport
Wijzigingen en afgelastingen
  • Onder het kopje programma staan de wedstrijden van de maanden november tot 1 januari 2024
  • Spelregels alle categorieën zijn te vinden onder kopje Programma.
Webshop
Webshop Friese Boys